Rudić: ''Žao mi je što se u HSLS-u stranačko natjecanje stavlja ispred pijeteta prema Gradu heroju''

ibb

Članovi Gradskog vijeća Kutine iz redova HSLS-a u subotu, povodom Dana neovisnosti, neće sudjelovati u posjetu Vukovaru Gradskog vijeća Kutine – objavljeno je to na službenoj Facebook stranici HSLS-a Kutina.
Vijeće je na posljednjoj sjednici prihvatilo inicijativu da se na Dan neovisnosti kutinski gradski vijećnici, u pratnji kutinskih branitelja Vukovara, upute u posjet Gradu heroju, pri čemu bi se Vukovaru uručila i donacija Grada Kutine u iznosu od 50 tisuća kuna za obnovu vukovarskog vodotornja. U svojoj objavi na Facebooku kutinski HSLS napominje kako duboko poštuje žrtvu svih branitelja i civila te da podržava dodjeljivanje donacije, ali svoje nesudjelovanje u posjetu Vijeća pojašnjava ovako:
”Smatramo kako SDP-ov gradski čelnik i ovom prigodom, pod krinkom tobožnjeg patrotizma koristi instituciju gradskoga vijeća i gradske vijećnike kako bi provodio osobnu političku promociju i kampanju te na taj način sebe prikazao u svjetlu drugačijem od onoga u kojemu smo ga mogli vidjeti protekle tri i pol godine vladanja Kutinom.“

Na priopćenje kutinskog HSLS-a danas je priopćenjem reagirao gradonačelnik Kutine Andrija Rudić:
”Jako mi je žao što je HSLS zbog svjetonazorskih uvjerenja i različitosti u mišljenju odlučio ne sudjelovati u posjetu Vukovaru Gradskog vijeća Grada Kutine. Žrtve i patnje grada Vukovara trebaju biti iznad političkih podjela.
Žao mi je što se u HSLS-u stranačko natjecanje stavlja ispred pijeteta prema Gradu heroju. Vukovar bi trebao biti grad poveznica, a ne grad ideoloških i svjetonazorskih previranja, kao što je to bio u prošlosti. Možemo imati različita mišljenja, možemo imati različite stavove i pristupe – ali to zovemo demokracijom, a ne uvredom.
Zato bih prijateljski, domovinski i potpuno iskreno zamolio članove HSLS-a da još jednom razmisle i da nam se pridruže u putovanju u Vukovar koje su ti branitelji i predložili – da zajedno, dostojanstveno i časno odamo spomen žrtvi Grada, sjećanju na Domovinski rat, na hrabre branitelje te da damo potvrdu i utjehu svima onima koji su svoje živote položili za našu budućnost.
Posao vođenja grada je posao odgovornosti i brige o drugima zato pozivam HSLS da ostave po strani stalna politiziranja, ideologije i podjele te da zajedno radimo na stvaranju novih prilika, a ne konstantnih, bespotrebnih i dječjih napada i uvreda. 
Postoji mnogo tema i stajališta na kojima se trebamo razilaziti i koje su dobre za uspostavljanje demokratskog procesa, ali Vukovar nikada ne smije biti jedna od njih.”, stoji u priopćenju Andrije Rudića.

najčitanije