Robert Groza kandidat Mosta za gradonačelnika Petrinje

mradenovic

U Petrinji je u subotu predstavljen kandidat Mosta za gradonačelnika grada Petrinje, Robert Groza.

“Osoba koja ima 16 godina iskustva u javnom i privatnom sektoru, koja zna raditi i komunicirati s ljudima. Groza je sve sto treba imati jedan gradonačelnik bez mrlje u svojoj karijeri”, rekao je saborski zastupnik Nikola Grmoja.

Robert Groza, profesor je hrvatskog jezika i književnosti, a u prosvjeti je cijeli svoj radni vijek. Radio je u nekoliko petrinjskih osnovnih škola kao učitelj hrvatskog jezika, te kao vanjski suradnik i na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i na Učiteljskom fakultetu u Petrinji, a 2014. glasovima radnih kolega te glasovima roditelja izabran je za ravnatelja I. OŠ Petrinja. U politiku se uključio godinama kasnije kad je želio pomoći zajednici i gradu u kojem živi i radi.

Istovremeno s radom u prosvjeti pokrenuo je i vlastiti posao. Vlasnik je informatičke firme koja posluje od 2005. godine i trenutno imaju 7 zaposlenih.

Cijelu svoju karijeru radi i u javnom i u privatnom sektoru. Upoznat je s prednostima i manama i jednog i drugog te zna kako ih najbolje povezati i iskoristiti. Upravo zato i smatra da ima dovoljno iskustva, potrebne vještine i znanja te komunikacijske sposobnosti koje su potrebne da bi se vodio jedan grad kao što je Petrinja.

“Svima koji živimo u ovom gradu ne treba opisivati stanje i situaciju u kojoj se nalazimo. Isto tako, svi mi znamo kako smo živjeli ovdje i prije potresa koji nas je pogodio 29. prosinca i koji je samo dodatno razotkrio sve probleme koji su se godinama gomilali. Svi se vozite po Petrinji i okolici i znate u kakvom su stanju naše ceste bile i prije potresa. Aglomeraciju više nitko i ne spominje. Skele na kojima nitko ne radi postale su zaštitni znak Petrinje”, rekao je Groza.

Istaknuo je kako zadnjih 30tak godina, a pogotovo pred izbore, slušamo razna predizborna obećanja. Uvijek isti ljudi, iste stranke i… ista obećanja. Stotine milijuna kuna koje su došle ili će doći u naš grad.

“Radit ću najbolje što znam i umijem za svoj grad i sve nas koji živimo ovdje. Sve svoje vještine, sposobnosti i znanja podredit ću razvoju grada, saniranju posljedica potresa i normalizaciji života. I drugo, što je osobito važno za Petrinju, stavit ću javni interes ljudi i grada ispred privatnih interesa. Neopterećen sam interesnim skupinama i stranačkim zahtjevima te mogu raditi onako kako mislim da je u najboljem interesu svih nas.  Mogu slobodno raditi na tome da Petrinju opet promoviramo kao grad kulture i učitelja. Kao grad sporta. Grad mladih i zabave. Grad poduzetnika i poljoprivrednika”, rekao je.

Istaknuo je kako se kandidirao jer je Petrinja njegov grad, grad u kojem živi, radi.

“Nemam plan B. Nemam rezervnu opciju. Jednostavno ŽELIM ŽIVJETI U PETRINJI! Mislim da se za to sve treba boriti i pozivam sve one koji misle kao i ja da mi se jave i pridruže”, zaključio je Groza.

najčitanije