Rekonstrukcija županijskih cesta na području Lekenika

imp

Potpisivanje Lekenik

Kolodvorska ulica u naselju Pešćenica na području općine Lekenik ide u rekonstrukciju.

 

Sporazum o zajedničkom financiranju radova izvanrednog održavanja županijske ceste 3292 potpisali su načelnik Općine Lekenik Ivica Perović i ravnatelj Županijske uprave za ceste SMŽ Stipo Šapina.

Potpisivanju sporazuma nazočio je i župan Ivan Celjak.

Riječ je o nastavku provjereno učinkovitog modela sufinanciranja rekonstrukcije županijskih i lokalnih cesta po modelu 50:50 (ŽUC-jedinica lokalne samouprave). Nastavljamo s potpisivanjem sporazuma u cilju sufinanciranja rekonstrukcije cesta na području naše županije s našim načelnicima i gradonačelnicima.“, rekao je župan Celjak podsječajući na važnost Kololdvorske ulice
„Ta je cesta značajna za stanovnike Pešćenice, obzirom na promet koji se odvija tom dionicom. Ono što je važno je da se cesta proširuje, što znači još veću sigurnost za sve sudionike prometa. Vrijednost radova je oko 100.000 €, duljina je oko 1.600 m, a današnji posjet Lekeniku koristimo za provjeru radova na izgradnji ceste u Orlekoviću, duljine 4,2 km, a vrijednost radova iznosi oko 3,3 milijuna €. Cesta u Orlekoviću je vrlo važna jer povezuje dvije općine, isto tako i dvije županije, a ujedno spajamo i Sisačku biskupiju. Upravo smo za tu cestu imali mnoge upite od naših sugrađana i zaista smo vrlo zadovoljni što ćemo dovršiti, naravno u suradnji s Hrvatskim cestama, ovu dionicu do kraja ove godine.“, istaknuo je župan Celjak.

 

U razdoblju od 2021. do 2023. godine na području općine Lekenik sanirane su ukupno 3 dionice cesta u duljini od 3.150 m, ukupne vrijednosti više od 200.000 €.

 

Načelnik Perović je u ovoj prigodi izvijestio javnost o najnovijim informacijama vezanim uz dovršetak izgradnje autoceste.
Jučer smo dobili informaciju, dobivena je građevinska dozvola za izgradnju novog čvora izlaza s autoceste u Lekeniku. Tako da ove godine očekujemo početak tih radova, s rotorom na državnoj cesti D 30, a i na samom izlazu s autoceste.“, rekao je Perović.

najčitanije