Regionalna konferencija 'Samodostatnost u hrani za održivu budućnost'

imp

Samodostatnost Uvodni Vizual

HGK Županijska komora Sisak i HGK Županijska komora Otočac organiziraju regionalnu konferenciju “Samodostatnost u hrani za održivu budućnost”, koja će se 3. svibnja održati u Sisku u Hotelu Panonija, s početkom u 10 sati.

Cilj konferencije je razmjenom znanja i primjera dobre prakse ukazati na važnost samodostatnosti u proizvodnji hrane te potaknuti suradnju između poljoprivrednih proizvođača, prehrambene industrije te lokalne i regionalne uprave. Renomirani stručnjaci iz gospodarstva, akademske zajednice i institucija u svojim izlaganjima govorit će o važnosti lokalne samodostatnosti u proizvodnji hrane. Raspravljat će se i o trenutnim izazovima s kojima se suočava sektor proizvodnje i prerade hrane, kao i o nužnosti sve veće primjene funkcionalne hrane u svrhu očuvanja zdravlja ljudi.

 

Jedan od ključnih alata za postizanja ovih ciljeva je digitalizacija, koja će omogućiti podizanje konkurentnosti domaće poljoprivrede i prehrambene industrije ali i ruralnih krajeva.
U sklopu konferencije održat će se tri tematska panela: Pametna poljoprivreda, Hrana budućnosti i Hrana i ruralna revitalizacija.

 

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a više informacija i prijava su dostupni na web stranici Županijske komore Sisak.

najčitanije