Reformisti: Želimo pomoći županu Žiniću da bolje vlada

st

261020211635284607.jpeg

Reformisti Sisačko-moslavačke županije održali su konferenciju za novinare na kojoj su iznijeli svoje stavove o aktualnoj političkoj situaciji u županiji i proračunu Sisačko-moslavačke županije za 2015. godinu.
‘Nakon uvjerljive pobjede gospodina Ive Žinića, bojim se da ni HDZ-ova izvršna vlast neće moći značajnije utjecati na stanje u županiji, u kojoj je preko 20 000 nezaposlenih’, rekao je Željko Marjanović, predsjednik ŽO Reformista.
Govoreći o proračunu Županije, Marjanović je zaključio kako se radi o proračunu ‘županijske administracije’, a ne nove izvršne vlasti. Hrvatska je, kaže, vrlo centralizirana zemlja u kojoj politika odlučuje o većini financijskih i gospodarskih tokova. Tom zadatku ipak, tvrdi Marjanović, nije dorasla.
‘Zalažemo se za potpuno kohabitaciju u vlasti Sisačko-moslavačke županije. Mi želimo gospodinu Ivi Žiniću pomoći da bolje vlada kao župan, a ne podmetati mu noge i ucjenjivati ga’, rekao je Marjanović.
Potpredjednik ŽO Reformista, Mijo Lovreković, nadovezao se kako će njihova podrška proračunu ovisiti o prihvaćanju njihovih amandmana.
‘Predlažemo da se sredstva u iznosu 2,4 milijuna kuna koja su planirana za povećanje plaća maknu s te pozicije i preusmjere na Upravni odjel za obrt, malo i srednje poduzetništvo i turizam, na program razvoja malog gospodarstva. Također, sredstva u iznosu 2,5 milijuna, kuna koja je Europski fond za solidarnost dodijelio Republici Hrvatskoj vezano uz prijavu za elementarne nepogode na području županije u veljači i svibnju 2014. godine, preusmjere na Upravni odjel za obrt, malo i srednje poduzetništvo i turizam, na program Prometna i komunalna infrastruktura koji se odnosi na sanaciju županijskih i lokalnih cesta’, rekao je Lovreković.
Na novinarski upit o šansama da navedeni amandmani prođu, predsjednik ŽO Reformista, Željko Marjanović, odgovorio je kako je svjestan da jedan vijećnik u skupštini nije naročita snaga, ali kako svejedno mogu pridobiti pozornost.
‘Vjerujem da će proračun biti donesen, sa ili bez ovih amandmana. Također, vjerujem u političku mudrost i korektnost svih vijećnika Županijske skupštine te da će većinau skupštini pomoći županu da bolje vlada županijom’, zaključuje Marjanović.

najčitanije