Redovite letačke aktivnosti MIG-ova

imp

Ako tijekom ovog tjedna čujete zvuk nalik eksploziji, ne brinite, to je probijanje zvučnog zida, koje se može povremeno dogoditi u sklopu redovitih letačkih aktivnosti koje provodi Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i protuzračna obrana.
Naime zrakoplovi MIG-21 će do 7.travnja u vremenu od 9 do 16 sati provoditi redovite letačke aktivnosti na području Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Sisačko-Moslavačke, Zagrebačke i Požeško-slavonske županije, na visini iznad 10 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.
„Također, posade Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. ZB HRZ i PZO provodit u utorak 4. travnja 2017., u vremenu od 20:00 do 23:00 sata planirane letačke aktivnosti na području Zagrebačke, Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije. Riječ je planiranim letačkim aktivnostima koje će se provoditi na odobrenim rutama, pilotažnim zonama i visinama te sukladno odobrenom planu letenja. Zbog specifičnosti letačkih aktivnosti koje se provode isključivo noću, postoji mogućnost pojačane buke u navedenom području.“ – stoji u priopćenju Samostalne službe za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

najčitanije