Reaktivirano Gospodarsko-socijalno vijeće u Sisačko-moslavačkoj županiji

st

Gospodarsko-socijalno vijeće u Sisačko-moslavačkoj županiji 2013. godine je zbog neusaglašavanja oko odabira članova iz određenih partnera prestalo s radom. Sad je, smatra župan Ivo Žinić, pravo vrijeme za reaktiviranje – s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca i predstavnicima sindikata potpisao je sporazum o osnivanju Gospodarsko-socijalnog vijeća u Sisačko-moslavačkoj županiji.
Kako bi se gospodarstvo razvijalo u pravom smjeru potrebna je dobra suradnja svih aktera – poslodavaca, radnika i vlasti, rekao je predstavnih Hrvatske udruge poslodavaca, Tihomir Babić.

‘Vjerujem da je ideja ponovnog osnivanja vijeća utemeljena na želji svih nas u pravcu općeg razvoja i dobrobiti županija. Kao Hrvatska udruga poslodavaca možemo obećati da ćemo uložiti maksimalni trud i doprinos u radu vijeća za dobrobit svih građana i razvoja Sisačko-moslavačke županije’, rekao je Babić.

Darko Idžaković iz Saveza samostalnih sindikata, jedan od glavnih inicijatora osnivanja prvog Gospodarskog-socijalnog vijeća smatra da je reaktiviranje vijeća znak da će socijalni dijalog u Hrvatskoj, koji je trenutno na niskoj razini, ponovno zaživjeti.

‘O značaju vijeća nije potrebno govoriti. Što je više dionika s dobrom voljom, taj posao ima veću šansu da dobro završi.’

Radnici i poslodavci moraju dobiti mogućnost zajedničkog rada, rekao je župan Ivo Žinić. Ovim potpisom, nastavlja Žinić, javnosti se šalje poruka kako je svima stalo da gospodarstvo u županiji krene putem razvoja.

‘Mi u Županiji pokušavamo razmišljati na način koji potiče razvoj gospodarstva. Ipak, ne ovisi sve samo o županijskoj ili gradskoj vlasti, pa se nadam da ćemo naići na razumijevanje i odobrenje u ministarstvima i da ćemo moći pokrenuti niz pozitivnih poslovnih procesa i potaknuti otvaranje novih radnih mjesta’, rekao je Žinić te dodao kako će županija dati sve tehničke uvjete za funkcioniranje Gospodarskog-socijalnog vijeća predviđenim sredstvima iz proračuna.

najčitanije