Razvojni projekti Sisačko-moslavačke županije

imp

261020211635283333.jpeg

Sisačko-moslavačka županija u ovim trenucima ima ukupno 84 potensijalna projekta spremna za realizaciju – kazao je to župan Ivo Žinić predstavljajući razvojne projekte naše županije.

“Pripremljeno je ukupno 27 projekta za financiranje, od čega njih 18 predstavljaja kratkoročne projektne ideje, a 39 dugoročne. Tu moramo dodati i 17 projekata koje je pripremila SIMORA” izvijestio je župan Ivo Žinić dodajući kako je doslovno izvršena opća mobilizacija svih ljudskih potencijala unutar Županije, a i u trgovačkim društvima u njenom vlasništvu.

Ovih dana raspisat će se i natječaj za prijem 29 vježbenika koji će također raditi na pripremi projekta.

Direktor Županijske razvojne agencije SIMORA Mario Čelan izvijestio je kako je agencija, u samo mjesec dana, uspjela pripremiti 17 projekta i to: Promocija tekstilne industrije Županije, REGEA, Geotermalni izvor u Topuskom, Centar izvrsnosti, Ruralni razvoj, Osiguran otkup povrća, Osnivanje zadruge za otkup povrća, Trgovine lokalnih prehrambenih proizvoda, Pomoć novim obrtnicima, Promocija poduzetnika u Beču, Promocija poduzetnika u Sisku, Projekt Grad Velika Gorica i Požega, Projekt 50+nije minus, projekt Prizma Slovenija i Slovenske Konjice, Poljska agencija i Dan eko proizvoda.

najčitanije