Raste broj slobodnih radnih mjesta

ibb

261020211635270975.jpeg

Broj nezaposlenih na području Siska i Banovine stagnira. U Zavodu za zapošljavanje – Područnom uredu Sisak registrirano je 12.516 nezaposlenih osoba. Rast broja nezaposlenih zabilježen je u Dvoru, Glini, Petrinji i Sunji, a smanjenje u Sisku, Gvozdu, Hrvatskoj Kostajnici i Topuskom.
U evidenciji nezaposlenih najviše je osoba s trogodišnjom srednjom školom, njih gotovo 4 tisuće, slijede ljudi koji imaju samo osnovnu školu, ali među nezaposlenima je ovoga trenutka i gotovo 300 osoba s fakultetskim diplomama.
Najveći udio među nezaposlenima čine osobe starije od 50 godina. Na sisački Zavod u proteklih mjesec dana prijavilo se 759 osoba. Više od polovice novoprijavljenih u evidenciju je došlo izravno iz radnog odnosa, od čega većina radi isteka ugovora na određeno.
S evidencije nezaposlenih u Područnoj službi sisak, posao je u proteklih mjesec dana uspjelo naći 439 osoba. 90 posto njih zaposleno je na ugovor na određeno, a 11 osoba posao je našlo u inozemstvu. Od novozaposlenih, njih 37 posao je dobilo prvi put. A na stručno osposobljavanje primljeno je 45 osoba iz evidencije nezaposlenih.
U proteklih mjesec dana nudila su se 324 slobodna radna mjesta i to najviše za jednostavna zanimanja. U odnosu na mjesec prije prijavljeno je 116 potreba za radnicima više. Najbrojnije potrebe za radnicima prijavljene su iz djelatnosti s područja javne uprave i obrane, obveznog socijalnog osiguranja, zdravstva i socijalne skrbi i prerađivačke industrije.

najčitanije