Radovi na vidikovcu na Hrastovičkoj gori pri kraju

imp

Radovi na vidikovcu Piramida na Hrastovičkoj gori su pri kraju. Projekt vidikovca čija je ukupna vrijednost 1.080.292,82 kuna, nalazi se u Intervencijskom planu Grada Petrinje. Za njegovu provedbu odobrena su nepovratna sredstva u iznosu od 917.900,84 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“, a 161.982,51 kuna osigurano je iz Proračuna Grada Petrinje.
Uzimajući u obzir neposrednu blizinu Planinarskog doma „Matija Filjak“, projektom vidikovca kao dodatnim turističkim sadržajem, želi se obogatiti kaže petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović turistička ponuda Grada Petrinje, posebice planinarskog i zadnjih godina sve popularnijeg cikloturizma. „ Ovo je prije svega jedna vrsta velike odgovornosti svih nas koji smo zaduženi da vodimo Grad i da vodimo brigu o prirodnim resursima, o možemo reći i kulturnim resursima i svim onima koji pokazuju da imaju svoju vrijednost kroz povijest, a to je i 150 godina Vidikovca kroz koji su nekad geodeti uzimali azimute, a sve generacije škola s naše Sisačko-moslavačke županije, pogotovo iz Petrinje, po drvenim su stubištima obilazili ovaj vidikovac i gledali Petrinju i Zagreb i sva okolna mjesta.“, rekao je Dumbović.

vidikovac hrastovička gora 3 vidikovac hrastovička gora 2
Projekt se nalazi u završnoj fazi. Oko postojeće betonske geodetske piramide (visoke 16.4 m) montirana je čelična konstrukcija sa stepeništem i platformom na vrhu. Slijedi ograda, te priključak struje na rasvjetno tijelo.

foto – Grad Petrinja

najčitanije