Radovi na petrinjskom Sajmištu

imp

261020211635229761.jpeg

Na petrinjskom Sajmištu u tijeku su radovi na uređenju prometne infrastrukture.
„Ovdje se radi o izgradnji parkirališnih prostora i pristupnih cesta s kompletnom odvodnjom prometnih površina koje se odvode preko dva pročistača u osnovni kolektor. Ovdje će biti 330 novih parkirnih mjesta, uz uređena parkirna mjesta za invalide i rok bi trebao biti 27. svibnja iduće godine.“, rekao je Igor Hranilović, projektantni nadzornik. Vremenski uvjeti su dobri pa se pojačava dinamika radova istaknuo je Nenad Šetić, nadzorni inženjer gradilišta.

Sadržaj se nastavlja……

[pro_ad_display_adzone id=”8958″]

„Kvaliteta radova je vrlo dobra i sada se pojačava dinamika jer su pri kraju radovi na polaganju oborinskih cjevovoda i onda se kreće prihvatnim elementima, odnosno slivnicima i krećemo sa zemljanim radovima na budućim parkiralištima. Rok završetka radova planiran je za proljeće iduće godine što znači kako u ovoj dinamici ne bi trebalo biti problema.“

sajmište 4 sajmište 3 sajmište 1
Za sada je napravljeno oko 90% oborinske kanalizacije, položene su cijevi, dovozi se kameni materijal, ići će se iskopom cestovne konstrukcije, tako da će se urediti kompletna parkirališta i cesta cijelog naselja. Radove je obišao petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.
„Drago mi je što imamo lijepe dane i što se u ovim lijepim danima veselimo da na našem Sajmištu, na velikoj investiciji koja je 14 milijuna kuna, koja je iz Intervencijskog plana, Pilot projekt pet Gradova, došla do izražaja i što su svi ovi sudionici koji rade na ovom projektu manje-više zadovoljni. Treba reći da je ovaj europski novac izuzetno zahtjevan, taj novac treba potrošiti, što je izuzetno važno, na vrijeme. Vjerujem da ćemo svi mi, a građani pogotovo, biti zadovoljni radovima i da će biti na vrijeme.“, istaknuo je Darinko Dumbović dodajući da građanima na dnevnoj bazi treba reći što se radi. „Želimo iz Aglomeracije izvući pouku, nastojimo komunicirati na dnevnoj razini i da građani na Sajmištu imaju što bolju komunikaciju, da ona nije u problemu, jer ustvari danas se ništa ne može napraviti neprimjetno, ništa se ne može napraviti po zraku ako ide po zemlji. Veselimo se stotinama novih parkirališnih mjesta, novim prometnicama, odvodnji, a kada pogledamo vidimo i da su mnoge zgrade obnovljene iz energetske obnove i ovo će biti jedan sadržaj grada za kojeg smo u svojoj projekciji Intervencijskog plana, kroz naš Interventni tim, došli ipak na kraju do završnice. Hvala svima koji rade na projektu i očekujemo da su svim djelatnicima najveći nadzor građani Grada Petrinje, a onda će sigurno i oni kroz taj projekt dobiti preporuke i mi kao Grad, a i ja kao gradonačelnik.“
Inače, ukupna investicija na Slatini je, uz neke gradske investicije vezano za odvodnju, oko šest milijuna kuna, a još predstoji riješiti i imovinske odnose za zemljište na kojem će se napraviti spojna cesta ovog prostora sa Sisačkom ulicom.

najčitanije