Radovi na Domu zdravlja u Sunji u završnoj su fazi

imp

Smz Image 2024 04 05 13 25 21 930

Tijekom nedavnog radnog posjeta Sunji župan Ivan Celjak obilašao je radove na objektu Doma zdravlja SMŽ u Sunji na kojemu se provodi cjelovita obnova čija je vrijednost radova oko 2,2 milijuna eura.

„Radovi obnove na zgradi su u završnoj fazi, a za koji mjesec očekujemo završetak radova i povratak naših ordinacija u njihovu matičnu zgradu“, izjavio je župan Celjak.

 

Na objektu Doma zdravlja ojačani su vanjski i unutarnji zidovi armiranom žbukom, zamijenjeni su dotrajali i oštećeni prozori novim i energetskih učinkovitim prozorima. Ugrađeno je dizalo, a krovište je konstruktivno ojačano i učvršćeno te pokriveno limenim pokrovom. Pročelje zgrade je sada toplinski izolirano, a u cijelom objektu se izvode nove elektroinstalacije.

 

Nakon obnove, u Domu zdravlja će biti smješten Zavod za hitnu medicinu SMŽ, dvije dentale ordinacije i dvije ambulante opće/obiteljske medicine koje brinu za više od 3.300 pacijenata.

 

Zadovoljstvo završetkom obnove izrazila je i dr. Natalija Pavlović koja je u Sunji liječnica obiteljske medicine više od 20 godina.

„Sretna sam da se konačno obnavlja ova zgrada. Općina je ovakvu zgradu zaslužila, dosta je pacijenata i iskreno se veselim povratku u ovako lijep prostor“, rekla je dr. Pavlović.

 

 

Sunja će dobiti rekreacijsko – sportsku zonu

 

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak s načelnikom općine Sunja Grgom Dragičevićem potpisao je Sporazum o partnerstvu o uređivanju i opremanju rekreacijsko-sportske zone uz rijeku Sunju.

„Potpisali smo sporazum na temelju kojeg ćemo ove godine urediti kupalište i sunčalište na rijeci Sunji. Izgradit ćemo roštilje, klupe, stolove te urediti igrališta za odbojku i badminton. Vjerujemo da će kupalište na rijeci Sunji biti središnja točka okupljanja Sunjanki i Sunjana za vrijeme lijepih ljetnih dana“, izjavio je župan Celjak.

 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 21.000,00 eura bez PDV-a, a financira ga Sisačko-moslavačka županija u iznosu od 20.0000,00 eura dok će Općina Sunja sudjelovati s iznosom od 1.000,00 eura.

 

Važnost uređenja kupališta istaknuo je i načelnik Općine Sunja Grga Dragičević.

„S obzirom na to da se u neposrednoj blizini budućeg kupališta nalazi i Osnovna škola Sunja, sve zajedno bit je jedna zaokružena cjelina“, rekao je Dragičević.

 

 

 

Izgradnja spomenika hrvatskim braniteljima

 

Sisačko-moslavačka županija je u posljednje dvije i pol godine izgradila i obnovila 13 kilometara cesta na području općine Sunja, a u centru je uređen prostor Gradske ljekarne. Na inicijativu Županije gradi se i višestambena zgrada čiji se završetak očekuje za otprilike godinu dana.

 

U općinu Sunja, Sisačko-moslavačka županije će i dalje aktivno ulagati.

„Kroz otprilike mjesec dana očekujemo javnu nabavu za izvođenje radova za uređenje igrališta koje će financirati Sisačko-moslavačka županija, a uskoro raspisujemo i poziv za izradu projektne dokumentacije za izgradnju spomenika hrvatskim braniteljima jer znamo svi što je Sunja dala u Domovinskom ratu u stvaranju naše Domovine“, zaključio je župan Ivan Celjak.

 

 

Foto – SMŽ

Foto: SMŽ

najčitanije