Radionice informatičkog opismenjavanja u Hrvatskoj Kostajnici

U Hrvatskoj Kostajnici i susjednim općinama održavaju se radionice informatičkog opismenjavanja

 

U Hrvatskoj Kostajnici počele su radionice informatičkog opismenjvanja koje se održavaju u sklopu EU projekta ‘Knjiga na kotačima’. Cilj projekta je svim stanovnicima grada Hrvatske Kostajnice te susjednih općina Hrvatska Dubica, Majur i Donji Kukuruzari putem bibliokombija omogućiti donošenje knjige na kućni prag.

 

Radionice su iznimno važne jer ciljnim skupinama kojima je onemogućen pristup čitalačkim sadržajima služe kao mehanizam za uključivanje u društvo. Namjera radionica informatičke pismenosti je osposobiti ciljane skupine da maksimalno koriste online književne materijale te da nauče koristiti online književne resurse koji će biti uspostavljeni ovim projektom putem web stranice.

 

Na radionicama polaznici uče o osnovama ICT-a, rade s mapama i datotekama u operacijskom sustavu Windows i komuniciraju putem elektroničke pošte. U programu edukacije je i trening korištenja Googlovih servisa, preuzimanje digitalnih sadržaja, prijava i rad u sustavu e-građani, pretraživanje interneta te korištenje web kataloga gradske knjižnice i čitaonice. Također, savladat će i kako zaštititi digitalni identitet, kao i raditi u programima Word i Excell.

 

Odaziv na radionice informatičkog opismenjavanja je odličan, građani hvale projektne aktivnosti i samostalno pokazuju interes za pohađanje radionica informatičkog opismenjavanja.

 

Projekt ‘Knjiga na kotačima’ vrijedan gotovo 2,4 milijuna kuna u potpunosti je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Gradska knjižnica i čitaonica Milivoja Cvetnića Hrvatska Kostajnica.

najčitanije