Radionica '(Za)što osjećam?' u četvrtak u Skwhatu

mradenovic

261020211635211099.jpeg

Projektom Društva psihologa Sisačko-moslavačke županije ”Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja” mladima se kroz četiri radionice u listopadu, studenom i prosincu istaknula važnost brige za vlastito mentalno zdravlje. U četvrtak 12.prosinca održava se posljednja radionica ciklusa.

Društvo psihologa Sisačko-moslavačke županije osmislilo je projekt „Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja“ kojeg provodi sa partnerima: Koordinacijom udruga mladih grada Siska, Gimnazijom Sisak i udrugom „BoliMe – podrška mentalnom zdravlju mladih“.

Kako bi mladima pružili psihosocijalnu podršku osmišljen je ciklus edukacija koji se počeo održavati početkom listopada. Na radionicama su se kroz interaktivne vježbe, kratka predavanja i rasprave, nastojalo poboljšati mentalno zdravlje mladih, razgovarati o samopoštovanju, o odnosu s okolinom i rješavanju sukoba. Kroz radionice se potiče samosvijest mladih, briga za vlastito mentalno zdravlje te traženje pomoći u slučaju teškoća mentalnog zdravlja.

Ciklus edukacija osmislili su i provodili psiholozi Božidar Nikša Tarabić i Željka Koprivnjak koja je otkrila i što su pripremili u posljednjoj radionici u ciklusu ”Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja“.

”Temu edukacije ‘Što i (za)što osjećam’ obradit ćemo kroz različite vježbe i raspravu te ćemo pokušati odgovoriti na pitanja što su to emocije i kako nastaju, koja je njihova funkcija te kako se nositi s negativnim emocijama”, kaže Koprivnjak te zove sve zainteresirane da im se pridruže.

Radionica se 12.prosinca održava u Skwhatu, Perivoj Viktorovac b.b. s početkom u 18:30.

najčitanije