Radionica za potencijalne korisnike programa ulaganja u šumska područja

ibb

Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te uz potporu Hrvatske gospodarske komore organizira radionicu namijenjenu šumoposjednicima, udrugama šumoposjednika, trgovačkim društvima i drugim pravnim osobama koje na temelju zakona imaju javne ovlasti i koje prema Zakonu o šumama gospodare šumama i šumskim zemljištima u vlasništvu Republike Hrvatske, udrugama civilnog društva i drugim pravnim osobama koje na temelju zakona imaju javne ovlasti, a područje djelovanja im je usmjereno na zaštitu okoliša i prirode te obrtima, mikro, malim i srednjim poduzećima licenciranima za radove u šumarstvu i pogonima prerade drva.

Radionica za potencijalne korisnike iz mjere 8 Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma Programa ruralnog razvoja za razdoblje 2014. – 2020. održat će se 29. lipnja, u 9 sati u HGK – Županijskoj komori Sisak, na adresi Kranjčevićeva 16.

Na radionici će biti pružene informacije o aktualnim i budućim natječajima te načinu prijave i podnošenja zahtjeva za potporu. Naglasak je na natječajima za tipove operacija 8.5.1 Konverzija degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura i 8.5.2 Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture, a korisnici će biti upoznati i s tipom operacije 8.6.1 Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima, za koju je objava natječaja predviđena sredinom ovog mjeseca.

Za sudjelovanje na radionici potrebno je popuniti prijavu putem obrasca na poveznici. Rok prijave: 28.06.2018.

najčitanije