Punionica električnih automobila u Kutini

imp

Od jučer, 12.prosinca, Kutina ima punionicu električnih automobila. Smještena je u Školskoj ulici i na njoj će se istodobno moći puniti dva automobila, uz vrijeme punjenja od jednog do četiri sata, ovisno o stanju baterije vozila i vrsti pretvarača u samom vozilu. Punjenje je besplatno i moguće je uz RFID identifikacijsku karticu. Svaki vlasnik električnog vozila može se javiti u HEP na e-mail adresu [email protected] preko koje mogu dobiti svoju identifikacijsku karticu.
Punionica u Kutini postavljena je temeljem „Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila“, gdje je Grad Kutina dao pravo služnosti za parkirna mjesta, a HEP je nabavio i ugradio punionicu uz tehničku podršku Elektre Križ, Pogona Kutina, koji je u punionicu investirao 70.000 kuna.
Nakon ove punionice u Školskoj kutinski gradonačelnik Andrija Rudić najavio je i otvorenje još jedne kod Prijemnog centra u Repušnici. Uz to za slijedeću godinu u planu je nabava električnog automobila za potrebe komunalnog redara.

najčitanije