Pučka braniteljica ovaj tjedan u Sisačko-moslavačkoj županiji

imp

Stanovnici Sisačko-moslavačke županije koji smatraju da su im ugrožena ili prekršena ljudska prava ili da su diskriminirani, moći će o svojim problemima razgovarati sa savjetnicima pučke pravobraniteljice, koji će im ovoga tjedna biti na raspolaganju u Sisku, Hrvatskoj Kostajnici, Dvoru i Glini.

Primanje građana, obilazak terena i razgovori s udrugama i nadležnim tijelima dio su aktivnosti pomoću kojih će se pučka pravobraniteljica Lora Vidović i njezini savjetnici detaljnije upoznati sa problemima u Sisačko-moslavačkoj županiji. Četvrta je to županija koju će obići ove godine, nakon Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Zadarske.
Potreba za ovim aktivnostima istaknula se tijekom konferencije posvećene problemima života stanovnika u ruralnim područjima Hrvatske, koju je pravobraniteljica organizirala prošle godine u Saboru povodom Međunarodnog dana ljudskih prava.

RASPORED PRIMANJA GRAĐANA
Sisak, utorak 8. studeni 2016.
9.00 – 12.00, Mali kabinet Gradske vijećnice Grada Siska (Rimska 26)
Hrvatska Kostajnica, srijeda 9. studeni 2016.
10.00 – 12.00, Prostorije Gradske vijećnice Grada Hrvatske Kostajnice (Trg Nikole Šubića Zrinskog 1)
Dvor, srijeda 9. studeni 2016.
13.00 – 15.00, Prostorije Vijeća Mjesnog odbora (Trg bana Josipa Jelačića 10)
Glina, četvrtak 10. studeni 2016.
10.00 -13.00., Prostorija za sastanke Gradske uprave (I. kat – Trg bana Josipa Jelačića 2)

DETALJNIJE INFORMACIJE
Za građane:
Nadležnosti pučke pravobraniteljice uključuju rad na pritužbama koje se odnose na:
– rad državnih tijela i tijela jedinica lokalne i regionalne samouprave te pravnih osoba s javnim ovlastima, primjerice problemi s ostvarivanjem prava iz zdravstvenog ili mirovinskog osiguranja, socijalne skrbi, prava branitelja, pristupom komunalnim i drugim javnim uslugama, nepravilnostima u postupcima ovrha, stambenog zbrinjavanja, povratka i drugih
– diskriminaciju – ako se prema nekome nejednako postupa ili ga se uznemirava zbog njegove osobne karakteristike, poput nacionalne pripadnosti, dobi, obrazovanja, imovnog ili zdravstvenog stanja i slično
– probleme ostvarivanja prava nacionalnih manjina

najčitanije