Pružanje savjetodavnih usluga malom i srednjem poduzetništvu

imp

261020211635287622.jpeg

HGK Županijska komora Sisak organizirala je seminar „Pružanje savjetodavnih usluga malom i srednjem poduzetništvu“ u okviru projekta SMEPASS ll.

Predstavnicima tvrtki s područja Sisačko-moslavačke županije projekt su predstavili voditeljica projekta SMEPASS Marina Hodak iz Ministarstva poduzetništva i obrta, voditelj projektnog tima Stephen O’Mullane, stručnjak za marketing projekta Juergen Mendritzki te stručnjak za osiguranje kvalitete projekta Igor Pus.

Cilj projekta je očuvanje postojećih tržišta i osvajanje novih kroz pružanje besplatnih savjetodavnih usluga mikro, malim i srednjim poduzetnicima u području marketinga/razvoja proizvoda i upravljanju kvalitetom. Provodi se u dvije faze, a u tijeku je druga, povećanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva pružanjem usluga besplatnog poslovnog savjetovanja. U drugoj je fazi, uz postojeće aktivnosti, predviđena i aktivnost pružanja pomoći malim i srednjim poduzetnicima u pripremi projektne dokumentacije za programe bespovratnih potpora koje će se financirati iz strukturnih fondova.

U sklopu projekta SMEPASS II započeo je treći i posljednji poziv za iskaz interesa malih i srednjih poduzetnika za dobivanje besplatnih savjetodavnih usluga s područja osiguranja kvalitete, razvoja proizvoda i marketinga. Treći i posljednji krug prijava traje do 17. listopada ove godine. U obzir će biti uzete samo on-line prijave. Sve potrebne informacije, posebice kriteriji prihvatljivosti, dostupne su na internetskim stranicama http://www.smepass2.eu.

Treći javni poziv za iskaz interesa odnosi se na sve poduzetnike koji žele ojačati konkurentnost radi očuvanja pozicije na domaćem ili osvajanja novih tržišta.

najčitanije