Proslava Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije uz koncert Škore

nn

261020211635250971.jpeg

Program proslave Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije počeo je u subotu, 14. listopada, obilježavanjem 26. obljetnice oslobađanja Bujavice, te se nastavio 15. listopada, obilježavanjem 26. obljetnice gradnje Pontonskog mosta u Letovaniću.

Sutra, na sam Dan hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije, program počinje u 8h polaganjem vijenaca i zajedničkom molitvom kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac u Sisku. U 9h na rasporedu je paljenje svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sisku, u 10h Sveta misa za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u katedrali Uzvišenja Svetog Križa u Sisku, a u 13h središnja svečanost obilježbe Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije u Novom Farkašiću.

Program će u srijedu završiti koncertom Miroslava Škore na Pješačkoj zoni grada Siska, koji počinje u 20h.

Upravo zbog ovog koncerta, obavještavamo građane da će dio Pješačke zone u Ulici Silvija Strahimira Kranjčevića i dijelu Ulice Stjepana i Antuna Radića (od Kranjčevićeve do Ulice Ivana Kukuljevića Sakcinskog) od 19h do 23h biti zatvoren za sav promet.

Proslava ovogodišnjeg Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije završava u čevrtak, 19. listopada, obilježavanjem 26. godišnjice pogibije Berislava Pavičića-Bere i to polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na njegovom grobu na Gradskom groblju Viktorovac u Sisku, s početkom u 17h.

Ovom prigodom, župan Sisačko-moslavačke županije, Ivo Žinić, uputio je prigodnu čestitku:

Poštovani branitelji Sisačko-moslavačke županije,

u ime svojih zamjenika Romana Rosavca i Ivana Celjaka te predsjednice Županijske skupštine Ivanke Roksandić, kao i svoje osobno ime, upućujem vam iskrene čestitke u prigodi obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije.

Dan hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije, 18. listopada, ove godine obilježavamo jedanaesti put za redom. Na ovaj se način odužujemo našim hrabrim braniteljima u Domovinskom ratu.

Uz duboku i vječnu zahvalnost za sve dobro i plemenito što ste kao branitelji učinili za slobodu naše Domovine te sve što činite i u izgradnji mira, čestitam vam Dan hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije!

Župan Sisačko- moslavačke-županije
Ivo Žinić

najčitanije