Proširenje rehabilitacijskog centra OŠ Novska

imp

rehabilitacijski centar novska 4

Mali rehabilitacijski centar Osnovne škole Novska od danas je proširen za dodatni prostor u područnoj školi Stari Grabovac u kojem će se nalaziti senzorna soba opremljena svom potrebnom senzoričkom i didaktičkom opremom.

 

Novouređene prostorije namijenjene učenicima s teškoćama u razvoju, danas je svečano otvorio župan Ivan Celjak.
„Nastojimo osigurati našim učenicima što kvalitetnije uvjete za obrazovanje zato smo i uredili senzornu sobu ovdje u područnoj školi u Starom Grabovcu. Nova senzorna soba ima svu potrebnu opremu kako bi se učenici što kvalitetnije uključili u svakodnevne aktivnosti.“, rekao je na svečanom otvorenju župan Celjak.

 

Novootvoreni prostor za ukupno 14 učenika potpuno je prilagođenim njihovim potrebama, opremljen je novim namještajem te senzoričkom i didaktičkom opremom. Ukupna vrijednost opreme je oko 7 tisuća eura koje je osigurala Sisačko-moslavačka županija.

 

Ravnateljica Osnovne škole Novska Antonija Mirosavljević iskazala je svoje zadovoljstvo i zahvalila županu Celjaku na pomoći.
Osnovna škola Novska upisno je područje za učenike s većim teškoćama u razvoju čiji se broj iz godine u godinu povećava. Prva odgojno-obrazovna skupina za učenike s teškoćama u razvoju s radom je započela 2013. godine s tek 5 učenika, a danas škola broji 24 učenika u 6 odgojno-obrazovnih skupina.

 

Foto – SMŽ

 

 

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije