Proširen kapacitet Doma za starije osobe Glina

imp

Dom Umirovljenik Glina 2

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak obišao je zadnju etažu Doma zdravlja SMŽ u Glini koja je uređena i prilagođena potrebama umirovljenika i starijih sugrađana.

 

Dom Umirovljenik Glina 1

 

„Proširujemo kapacitet Doma za starije osobe Glina, uredili smo ovaj prostor na zadnjoj etaži Doma zdravlja i ovdje smo osigurali 12 smještajnih jedinica za 24 korisnika. Uz to imamo i ambulantu i dnevni boravak i sav drugi sadržaj koji je potreban korisnicima Doma kako bi što kvalitetnije provodili vrijeme. Na ovaj način smo oslobodili prostor u zgradi Doma za starije u Glini za naše sugrađane koji boluju od Alzheimerove bolesti i drugih demencija, tako da ćemo i tu imati 20 korisnika“, rekao je župan Celjak.

Dom Umirovljenik Glina 7 Dom Umirovljenik Glina 6 Dom Umirovljenik Glina 5 Dom Umirovljenik Glina 4

 

 

Uređenjem prostora zadnje etaže Doma zdravlja SMŽ u Glini, u kojem će biti smješteno 24 korisnika, kapacitet Doma za starije osobe Glina povećan je sada sa 79 na 104 mjesta.

 

Dom Umirovljenik Glina 3

 

Sisačko-moslavačka županija podiže kvalitetu smještaja za starije osobe na najvišu razinu na području Gline, ali i cijele županije.

„Kad uzmemo u obzir da imamo umirovljeničko naselje odmah u dvorištu Doma za starije, odnosno Doma zdravlja ovdje u Glini, možemo reći da smo zaista podigli na najvišu razinu i standard i smještaj naših sugrađana starije životne dobi. Vrijednost radova na uređenju zadnje etaže Doma zdravlja je nešto više od 120 000 €. Isto tako smo morali prilagoditi prostor u zgradi Doma za starije Glina, a vrijednost tih radova je nešto više od 40 000 €“, rekao je župan Celjak.

 

 

Foto – SMŽ

najčitanije