Pronalazak ubojitih sredstava, eksploziva i streljiva

U četvrtak, 18. kolovoza, na području Jasenovca u mjestu Tanac, građanin je za vrijeme pecanja u koritu rijeke Save pronašao ručnu bombu, streljivo i upaljač za školsku bombu.

 

U subotu, 20. kolovoza, na petrinjskom području u mjestu Brest Pokupski građanin je čisteći kuću i dvorišne prostorije pronašao 1,5 metar sporogorećeg štapina, četiri detonirajuće kapisle, 10 topničkih granata, 1,2 kilograma vojnog eksploziva, kilogram privrednog eksploziva, trenutnu tromblonsku minu, osam ručnih bombi, topnički udar i 69 komada raznog streljiva.

 

Navedena ubojita sredstva je s mjesta pronalaska izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

 

Sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, pozivamo građane da predaju sve vrste ubojitih sredstava bez ikakvih sankcija u sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 Pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju, skrivaju ili pronađu ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim.

 

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Stručno osposobljeni policijski službenici će na siguran način preuzeti.

 

Foto: Ilustracija/PU sisačko-moslavačka

 

najčitanije