Promocija etno bojanke „U srcu te nosim“

imp

251020211635204092.png

KUD-a “Hrastovička gora” i Interpretacijskog centra baštine Banovine zajedno organiziraju promociju etno bojanke “U srcu te nosim”.
Etno bojanka donosi prikaz narodne nošnje sela Hrastovica kraj Petrinje uz prigodni tekstualni osvrt dr. sc. Tvrtka Zebeca iz Instituta za etnologiju i folkloristiku iz Zagreba. Četvrta je to etno bojanka u nizu koju Interpretacijski centar baštine Banovine posvećuje društvima i udrugama koje su 2017. nastupale na Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu, te godine posvećenoj baštini Banovine i Pounja.

Pozivnica_U srcu te nosim
Uz promociju etno bojanke i nastup glazbenika Ansambla LADO i KUD-a „Hrastovačka gora“, biti će postavljena i prigodna izložba koja će se u Centru moći pogledati do sredine studenog.
Promocija će se održati u petak, 9. listopada s početkom u 18.30 sati u Interpretacijskom centru baštine Banovine, a zbog posebnih epidemioloških uvjeta i mjera organizatori mole da svoj dolazak najavite na e-mail: info@icbb.hr te programu prisustvujete uz nošenje zaštitnih maski (preporuka).
Program se realizira u skladu s Preporukama za sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija HZJZ-a.

najčitanije