Projektom „Tvoj izbor – tvoja budućnost“ osmašima se predstavljaju strukovna zanimanja

imp

Tvoj Izbor Komora 3

Županijska komora Sisak nastavlja provoditi projekt upoznavanja učenika osmih razreda osnovnih škola sa zanimanjima koja traže poslodavci kroz projekt ‘Tvoj izbor – tvoja budućnost’. U sklopu tog projekta 11. travnja, spočetkom u 13 sati, održat će se Dan otvorenih vrata – Burza potreba za zanimanjima u Hotelu Kutina u Kutini.

 

Sudjelovat će učenici osmih razreda osnovnih škola iz Kutine – OŠ Mate Lovraka, OŠ Stjepana Kefelje, OŠ Vladimira Vidrića i OŠ Zvonimira Franka. Njima će se predstaviti tvrtke iz Kutine, Petrokemija, Selk i Ziegler te srednje strukovne škole Tehnička škola Kutina, Industrijsko-obrtnička škola Sisak i Tehnička škola Sisak.

 

Cilj projekta je približiti potrebe poslodavaca za određenim zanimanjima te učenike osnovnih škola motivirati da ih odaberu kao svoje zanimanje, približiti im njihov budući posao i poslodavce, ukoliko su ga već odabrali.

 

Ovaj projekt je nastavak projekta Metalci su (opet) IN kojeg je započela Strukovna grupa metaloprerađivača ŽK Sisak 2017. godine s ciljem promocije metaloprerađivača i metaloprerađivačkih zanimanja učenicima osnovnih škola ali i široj javnosti, mijenjanja percepcije o tim zanimanjima zbog stava kao nedovoljno atraktivnim, fizički zahtjevnim i nedovoljno plaćenim i njihovog promicanja jer su tražena na tržištu rada.

 

Nastavljajući pokrenute aktivnosti ŽK Sisak želi učenike viših razreda osnovnih škola upoznati s potencijalnim poslodavcima koji će im pokazati svoje potrebe što im može pomoći u donošenju odluka prilikom odabira daljnjeg školovanja, na koji način se pripremiti za svijet rada te im istaknuti koje vještine, znanja i karakteristike oni traže od posloprimaca.

 

Dani otvorenih vrata – Burza potreba za zanimanjima u okviru projekta ‘Tvoj izbor – tvoja budućnost’ postaje tradicionalno godišnje događanje, prije upisa djece u srednje škole.

 

 

Naslovna fotografija – Predstavljanje projekta u Sisku, Hotel Panonija, 18.travnja 2023.godine

najčitanije