Projekt Međugeneracijski dijalog – put primarne prevencije nasilja u obitelji i društvu

imp

261020211635207803.jpeg

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ provodi projekt „Međugeneracijski dijalog – put primarne prevencije nasilja u obitelji i društvu“ financiranog sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Jedna od ovog osobitosti projekta je izrada promotivnog spota (audio-video sadržaja) u kojem sudjeluju partneri, suradnici i korisnici projektnih aktivnosti, a sve u svrhu promicanja prava osoba starije životne dobi, prevencije nasilja nad i među djecom, odgovornog međugeneracijskog dijaloga, te aktivnog i zdravog suživota svih dobnih generacija u društvu. Ovaj audio-video materijal nastao je u vrijeme pandemije COVID-19 virusa, te je oblik informiranja, edukacije i podrške u kriznim vremenima, korištenjem suvremenih tehnologija i izvedbene umjetnosti.

Drago nam je što smo uspjeli izdvojiti razne segmente provedbe projekta i staviti ih u stvaranje ove lijepe životne priče, za koju vjerujemo da će se u vidu zajedničke suradnje razvijati i dalje, istaknula je voditeljica projekta dr. sc. Daša Poredoš Lavor, te uputila zahvalu za sudjelovanjem u projektnim aktivnostima svim sudionicima.
Projekt se provodi na području Sisačko-moslavačke županije od prosinca 2019. do kraja lipnja 2020. (moguće će biti produžetka roka provedbe projekta), te na digitalnoj edukativnoj platformi Edmodo.
Partneri na projektu su Dom za starije i nemoćne osobe Petrinja, Knjižnica i čitaonica Kutina i Općina Hrvatska Dubica.

najčitanije