Projekt „Kupujmo lokalno“ ide dalje!

nn

Nakon otvaranja nekoliko trgovina iz programa Kupujmo lokalno i to po jedna u Sisku, Popovači i Novskoj, govorilo se i o širenju ovog programa izvan granica naše županije, te otvaranju trgovina u Zagrebu i Dubrovniku, ali i plasiranju proizvoda tih trgovina u ustanove u županiji. Upravo to je bila tematika pitanja vijećnika HDZ-a Maria Posavca na nedavno održanoj Županijskoj skupštini.

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić u odgovoru je podsjetio da su trenutno otvorene tri prodavaonice projekta Kupujmo lokalno, ali i najavio neke novosti.

“Otvorit ćemo u narednom razdoblju jednu prodavaonicu u Kutini i jednu u Glini, a plan je da do kraja godine imamo jednu prodavaonicu i u Zagrebu”, rekao je Žinić.

Projekt je župan ocijenio kao vrlo kvalitetan i održiv, naglasivši kako će upravo program Kupujmo lokalno pomoći OPG-ovcima s njihovim najvećim problemom, a to je plasman prozvoda, te kako se sve potrebe reprezentacije županije snabdijevaju upravo lokalnim proizvodima iz tih trgovina.

“Isto tako su i naše ustanove, a i mnogi gradovi i općine, počeli nabavljati ono što je moguće upravo u našim trgovinama Kupujmo lokalno, a ne u trgovinama mješovitom robom”, dodao je.

Na kraju se župan osvrnuo i na problem vezan uz trgovinu Kupujmo lokalno na lokaciji Odmorišta Stari hrastovi.

“Nedavno sam razgovarao s direktorom Hrvatskih autocesta upravo o problemu kod Odmorišta Stari hrastovi – skidanja tabla odmorišta i ugašene pumpe – zbog čega je i naša trgovina dovedena u pitanje. Po onome što sam čuo od direktora, tu će biti velikih problem, oni to riješavaju na jedan drugačiji način, ali smo zahtjevali da se vrlo brzo bar vrate table s putokazima da se tu nalazi odmorište”, pojasnio je župan.

Vraćanje putokaza i oznaka o lokaciji odmorišta posebno je bitno jer je upravo ta lokacija dobila još jedan zanimljiv sadržaj – jedna od tri novootvorene električne punionice za električne automobile nalazi se upravo tamo, zaključio je župan.

najčitanije