Proglašeni najuspješniji sportaši Sisačko-moslavačke županije za 2022. godinu

imp

Sportaši 1

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije sinoć su uručene nagrade najuspješnijim sportašima naše županije za 2022. godinu.
Na svečanosti koja je održana u Hotelu Panonija nagrađeni su najuspješnija sportašica, sportaš, sportski klubovi, trener, sportske nade, sportaši s invaliditetom, a uručena su i posebna priznanja.

 

SPORTAŠICA: NIKOLINA GOLOMBOŠ (Karate klub „Tigar“ Sisak) – Nikolina je postala jedna od najboljih Europskih mladih karatistica i zaštitni znak sisačkog borilačkog sporta. Državna je prvakinja, osvojila je europsko juniorsko srebro i nastupila na svjetskom prvenstvu, te ušla u razvojni program Hrvatskog Olimpijskog odbora.

 

SPORTAŠ: PAVEL PUKLAVEC (Hrvački klub „Petrinja“) – Pavel je prvak Hrvatske u grčko-rimskom i slobodnom načinu hrvanja za seniore, a osvojio je i peto mjesto na Prvenstvu Europe u grčko-rimskom načinu za seniore, te drugo mjesto na Prvenstvu svijeta za mlađe seniore.

 

EKIPA: STOLNOTENISKI KLUB „MLADOST“ PETRINJA – ženska seniorska ekipa: IVANA MARINIĆ, NATAŠA SKOČILOVIĆ, ANA MURAT, NEVA GOJKOVIĆ, LUCIJA DANKIĆ, ANDREA GALIĆ, DRAGANA RADOŠEVIĆ i LEA BRNIĆ, trener ROBERT RAMUŠČAK i predsjednik MILAN RAMUŠČAK, osvojila je prvo mjesto u Prvoj hrvatskoj ligi, te je ostvarila ulazak u Superligu za žene, kao i ulazak u četvrt završnicu Kupa Hrvatske.

 

MOMČAD: HRVAČKI KLUB „PETRINJA“ – u 2022. godini osvojili su sve u hrvačkom sportu: FILIP MIKULIĆ, DRAGAN VIDOVIĆ, MARKO MITROVIĆ, VEDRAN MITROVIĆ, DAVID HLATKI, KRISTIJAN ŠIMATIĆ, PAVEL PUKLAVEC, KARLO KODRIĆ, ROBERT SIGUR, VILIM PUKLAVEC, ANĐELKO BARIŠIĆ, MARTIN PUKLAVEC, MATEO KODRIĆ, EMIL OSMANAGIĆ, IVAN VUJNOVIĆ, JOSIP MATKOVIĆ, trener VINKO KADEČKA i predsjednik ALEN PEREKOVIĆ, prvaci su Hrvatske u grčko-rimskom i slobodnom načinu hrvanja, a osvojili su i KUP HRVATSKE i PREMIJER HRVATSKU HRVAČKU LIGU za seniore.

 

TRENER: VINKO KADEČKA (Hrvački klub „Petrinja“) – osim što je s momčadi u 2022. godini osvojio sva državna prva mjesta i dvije svjetske srebrne medalje proglašen je i najuspješnijim trenerom Hrvatskog hrvačkog saveza.

 

POSEBNO PRIZNANJE: KARLO KODRIĆ (Hrvački klub „Petrinja“) sa svojim klubom osvojio je sva četiri momčadska trofeja, te drugo mjesto na Prvenstvu svijeta za mlađe seniore.

 

 

Također nagrađeni su:

ZA PROMOCIJU SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE I POSEBAN DOPRINOS RADU S OSOBAMA S INVALIDITETOM: Atletski klub „Odisej“ – Kutina

 

TRENER SPORTAŠA S INVALIDITETOM: MATEJ KAČMARČIK (Atletski klub „Odisej“) – sa sportašima je nastupio na više domaćih i međunarodnih natjecanja gdje su ostvarili zapažene rezultate u različitim disciplinama paraolimpijskog sporta.

 

SPORTAŠ S INVALIDITETOM: ERIK FABIAN KAURIN (Atletski klub „Odisej“) – natječe se u kategoriji F446 – kategoriji sportaša s oštećenim gornjim ekstremitetima – i tijekom 2022. godine nastupio je na pojedinačnom i momčadskom prvenstvu Hrvatske u paraatletici i na više međunarodnih mitinga na kojima je ostvario odlične rezultate.

 

SPORTAŠICA S INVALIDITETOM: ANA MARIJA BRAJDIĆ (Atletski klub „Odisej“) natječe se u kategoriji F34 – kategoriji sportaša sa spastičnom cerebralnom paralizom – te baca kuglu iz sjedećeg položaja, odnosno sa stolca i tijekom 2022. godine natjecala se na pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Hrvatske u paraatletici, te na više međunarodnih mitinga gdje je ostvarila zapažene rezultate.

 

VERA BLANKENHORN (Sportski klub gluhih „Sluh“) prvakinja Hrvatske u pikadu za gluhe, te vrhunska sportašica treće kategorije Hrvatskog olimpijskog odbora.

 

TOMISLAV PERAK (Sportski klub gluhih „Sluh“) prvak Hrvatske u streljaštvu za gluhe i vrhunski sportaš treće kategorije Hrvatskog olimpijskog odbora.

 

 

 

SPORTSKE NADE: Sportske nade Sisačko-moslavačke županije su djevojčice i dječaci, djevojke i mladići koji su talentirani i predani, koje krase sposobnost i upornost.

NEVA GOJKOVIĆ (Stolnoteniski klub „Mladost“ Petrinja)

IVA MAŽAR (Atletski klub „Moslavina“ Kutina)

LINA FILIPOVIĆ (Atletski klub „Moslavina“ Kutina)

MARTA ROŽANKOVIĆ (Atletski klub „Sisak“)

KORINA KLARIĆ (Karate klub „Tigar“ Sisak)

FRANKO VUJANIĆ BALOG (Karate klub „Kondura“ Sisak)

TVRTKO BIRČIĆ (Nogometni klub „Lekenik“)

DAVID MATKOVIĆ (Nogometni klub „Lekenik“)

DOMINIK VRBANAC (Hrvački klub „Petrinja“)

KRISTIJAN IVIČIĆ (Streljački klub „Magnum“ Kutina)

KATJAN LUKAČEVIĆ (Atletski klub „Sisak“)

BORNA KLOBUČAR (Kickboxing kluba „Glina“)

IVAN PAVAO NIKOLIĆ (Kickboxing klub „Moslavac“ Popovača)

 

 

U posebnoj kategoriji mladih sportaša to su rukometaši „Siska“, uzrasta do 11 godina, koji su osvojili treće mjesto na završnici prvenstva Hrvatske u Poreču u konkurenciji 80 momčadi. Brončani rukometaši su: GABRIEL KLOBUČAR, MARIN GRUICA, IVANO LIPOVAC, IVANO BEŠIĆ, TIN GLAVINIĆ, TIN JAGADIĆ, MATEJ KOSTELAC, TONI LOGOMER, ŠIMUN ŠTIMAC, JAKOV LONČAR, NATKO BARTOLOVIĆ, RELJA ROSTAŠ, EUGEN IVIČINEC, TEO ŠPANOVIĆ, GRGA NOVAK, MISLAV LEROTIĆ, MATEJ SERTIĆ, ANDREJ ŽINIĆ, VID RUKLJAČ, FRAN BILOBRK i trener JOSIP RAŽIĆ.

 

 

Posebnu nagradu za promociju sporta i veslanja, a posebno ženskog sporta dobila je Udruga „LAĐARICE“ iz Siska. Između ostalog „LAĐARICE“ su u 2022. godini osvojile maraton lađarica na rijeci Neretvi u konkurenciji 11 posada. Za ovu zlatnu medalju „LAĐARICE“ su odradile 56 treninga u dvorani i 42 veslačka treninga na Kupi i Savi i odveslale su gotovo 300 kilometara. Zlatne veslačice su: ANDREJA BORIĆ, MARGARETA ĐUMBIR, VEDRANA MATAK, BILJANA PILIĆ, KRISTINA DEVČIĆ, ANA-MARIJA KNEŽEVIĆ, DUNJA ČOPKOVIĆ, PATRICIJA RAJKOVIĆ, ROBERTA KONČAR-DABIĆ, MARINA CEROVAC, LJILJANA RAJKOVIĆ i DUNJA BABIĆ i njihove zamjene: ROMANA BORATA, ANITA DOBREČEVIĆ VIDUŠEK i ANA MARIA HESKI, te treneri MATIJA RAKIĆ i MLADEN JELISAVEC.

 

 

Dodijeljena je i nagrada za dugogodišnji profesionalni rad u Zajednici sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije, a dobitnica je Ljiljana Gavranović koja je predano radila u Zajednici više od 20 godina i bila na raspolaganju strankama bez obzira na radno vrijeme. Također, ima i velike zasluge u razvoju školskog sporta u Sisačko-moslavačkoj županiji što je, kako je i sama kazala, njezina najveća sportska ljubav.

 

 

Nagrađenima je čestitao zamjenik župana Mihael Jurić.
“Čestitam nagrađenim sportašicama i sportašima, svima vama koji pronosite ime svojih gradova i općina i ime naše županije kroz cijelu Hrvatsku. Večeras smo vidjeli da naši nagrađeni sportaši imaju sjajne svjetske i europske rezultate. Iako je većina sportskih objekata oštećena u potresu i štete su velike, Sisačko-moslavačka županija je odlukom župana Ivana Celjaka povećala sredstva za sport”, rekao je zamjenik Jurić.

 

 

Prisutnima su se još obratili i predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ Marko Badrić, član Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora Boris Mesarić te u ime svih nagrađenih mlada i uspješna sportašica Karate kluba Tigar Korina Klarić.

 

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije