Proglašeni najuspješniji petrinjski sportaši u 2019.godini

mradenovic

261020211635209855.jpeg

U velikoj dvorani Hrvatskog doma u Petrinji, u ponedjeljak, 10. veljače proglašeni su najbolji sportaši u prethodnoj godini u organizaciji Petrinjskog sportskog saveza. Prigodnim programom podsjetilo se na najveće uspjehe petrinjskog sporta u 2019.godini, a među prisutnima su bili i gradonačelnik Darinko Dumbović, zamjenica gradonačelnika Viktorija Kaleb te predsjednik Gradskog vijeća Nenad Radošević.

Na početku svečanosti prisutnima se obratio predsjednik Petrinjskog sportskog saveza, Marko Badrić koji je zahvalio Gradu Petrinji i gradonačelniku Dumboviću za senzibilitet koji ima za sportaše, istaknuvši da je prošle godine Grad za sportski savez izdvojio 2.600 000, 00 kuna što je uvelike pridonijelo ovim dobrim rezultatima petrinjskih sportaša.

Najuspješniji sportaši Grada Petrinje za 2019. godinu po kategorijama su:

Sportašica: Veronika Dragaš – HK Petrinja

Sportaš: Vinko Kadečka – HK Petrinja

Posebno priznanje: Borna Marković – KKK Kupa

Sportski par: Jakov Bjelac i Magdalena Vidas – SPK Petrinia

Ženska ekipa: ŽKK Lovrekice

Muška ekipa: GSNK Mladost

Trener: Franjo Pereković – HK Petrinja

Školsko sportsko društvo: Srednje škole Petrinja Petrynia

Sportske nade: Leonardo Mujdžić – RK Petrinja; Petra Baljak – SPK Petrinia; Lovro Glavaš – HK Petrinja; Heda Orlić – OK Petrinja; Tena Šarčević – KKK Kupa; Stella Pavleković – ŽRK Petrinia; Juraj Cvar – KK Petrinja; Niko Pucović – GSNK Mladost; Niko Bezak – KK Petrinja; Petra Pavičić – ŽKK Lovrekice

Priznanje “Osoba s izuzetnim doprinosom u razvoju sporta Grada Petrinje”: Joso Barić – MCK Petrinja

Na kraju večeri nagrađenim sportašima i ostalim prisutnim obratio se gradonačelnik Dumbović: ” Ovdje smo večeras prije svega zato da vama, sportašima odamo poštovanje i kažemo jedno veliko hvala. Vi ste svojim predanim radom pokazali da je takmičenje i sport isto kao život- želimo biti bolji, imati što bolje rezultate, želimo kroz svoj život imati cilj i na kraju do tog cilja doći. Vi imate mjerljive rezultate i možemo samo biti ponosni na vas i za sve buduće generacije možete biti dobar primjer.Grad Petrinja je kroz svoju povijest pokazao da je uvijek imao hrabre, odvažne ljude, građane koji su znali preuzeti odgovornost. Vaša sportska disciplina može svakom čovjeku u Petrinji biti na ponos. Svaki dan se mora raditi na tome da imamo bolji standard. Moram reći da je Grad Petrinja,kada sam naslijedio proračun davao 600 tisuća kuna za zajednicu sportova.Sad daje bliže 3 milijuna kuna. Tu se zahvaljujem svim našim prijateljima s razine županije, zahvaljujem se i svim vijećnicima koji su dali potporu da se sredstva kanaliziraju prema društvenim djelatnostima koje su vezane za sport.” Gradonačelnik je ukazao na sve što se protekle godine napravilo za podizanje kvalitete života u gradu kroz Intervencijski plan i naglasio da se tim putem ide dalje i da je u planu da Hrastovačka gora dobije skijalište, a Petrinja svoj bazen dodavši da je siguran da ćemo u dogledno vrijeme to i realizirati”.

izvor: Rad za naš grad

najčitanije