Proglašeni najbolji sportaši u Sisačko-moslavačkoj županiji

imp

261020211635272313.jpeg

Ema Šarar i Matija Luka Rafaj najbolji su sportaši u našoj županiji prošle godine. Odlučila je tako Zajednica športskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije, a nagrade najboljima dodijeljene su sinoć u sisačkom Hotelu Panonija.
Trijumf je to sisačkog plivačkog kluba Sisak Janaf u pojedinačnoj konkurenciji. Najbolja ekipa je ona Obojkaškog kluba Petrinja, dok su rukometaši Mkutinske Moslavine najbolja momčad a mogu se pohvaliti i da imaju najboljeg trenera. Izabrane su i najbolje nade, kao i najbolja školska sportska društva u osnovnim i srednjim školama. Također nagrađeni su i najmlađi sportaši(ce) u konkurenciji dječjih vrtića koji su se natjecali na 14. olimpijskom festivalu dječjih vrtića pod motom „I ja ću biti olimpijac”, a najbolji olimpijci bili su iz Dječjeg vrtića Kutina.
Josip Šimunović, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ, nakon dodjele priznanja, kazao je kako je ovo poseban dan za sve prisutne jer je dodjela nagrada vrhunac svega onoga što se radilo u godini dana i što su prikazali, naravno sportaši i sportašice, sportski djelatnici i treneri i to kroz sva područja.

Rezultati:
SPORTAŠICA: Ema Šarar (PK SISAK-JANAF)
Rezultati su: Prvenstvo Hrvatske u Rijeci: 100m leđno – 1. mjesto u općoj konkurenciji i 1. mjesto u konkurenciji mlađih seniorki, te 50m leđno – 1. mjesto u konkurenciji mlađih seniorki
Prvenstvo Hrvatske u Zagrebu: 50m leđno i 100m leđno – 1.mjesta u konkurenciji mlađih seniorki, te 2. mjesta u općoj konkurenciji, 50m delfin i 50m slobodno – 2.mjesta u kategoriji mlađih seniorki i 3.mjesta u općoj konkurenciji.
Ema je i uspješna članica plivačke reprezentacije Hrvatske.
SPORTAŠ: Matija Luka Rafaj (PK SISAK-JANAF)
Rezultati su: 3.mjesto na 1. mediteranskim igrama u daljinskom plivanju na 5 kilometara, 1.mjesto na Prvenstvu Republike Hrvatske u daljinskom plivanju, pobjednik je više plivačkih utrka na različitim duljinama u Hrvatskoj i inozemstvu. Tu su i rezultati u bazenskom plivanju: 400m slobodno 3. mjesto u konkurenciji juniora, 1500m slobodno 2. mjesto u konkurenciji juniora i 3. mjesto u općoj i konkurenciji mlađih juniora.
Matija Luka je i član reprezentacije Hrvatske u daljinskom plivanju.

EKIPA: Odbojkaški klub „Petrinja”
U 2015. godini postigle su svoje najbolje rezultate u svim natjecanjima. Njihove dvije igračice su i članice Hrvatske reprezentacije, a imaju i osvojeno jedno prvo mjesto u odbojci na pijesku.
Ekipu čine: INGA KUNERT, DORIS BARIĆ, LUCIJA RUŽIĆ, HELENA AŠČIĆ, TIHANA VUJČIĆ, LEONARDA JANJOŠ, NIKA ŠOŠTARIĆ, IVA REMETA, PATRICIJA KRNJAIĆ, ENA NORKOVIĆ, JELENA AŠČIĆ, ANA MARIA GACIK i AZRA ŠARČEVIĆ.

MOMČAD: Rukometni klub „Moslavina” (Kutina)
Ovi su mladići uz podršku svog stručnog stožera i vodstva kluba nadmoćno ušli u Premijer ligu tako što su u 24 utakmice ostvarili 19 pobjeda i jedan neriješen rezultat. Oni su: SVEBOR CRNOJEVIĆ, LOVRO CRNOJEVIĆ, FRAN ČIZMAR, IVAN FRIŠ, ALEN HORVAT, HRVOJE KAČMARČIK, KARLO KLIGL, VEDRAN KRISTIĆ, ALEN LUKES, MIRKO PETROV, DOMAGOJ PLEŠE, MATIJA PODVALEJ, ALAN POKORNI, ALEN ŠUŠNJA, MATIJA VIDOŠ, BORNA PERŠIĆ, DARIO BENKOVIĆ, KAVIN LIND, DINO ĐOZO, DOMAGOJ ŠEPAK, MARIEL KLAŠNJA, JURICA ORIĆ i DAVOR SRUK.

TRENER: DRAŽEN POŽAR (RK „Moslavina” – Kutina)
Strateg čijom su zaslugom igrači RK „Moslavine” prošle godine došli u sam vrh prestižnog natjecanja – Prve hrvatske rukometne lige.

Proglašene su i sportske nade SMŽ za 2015. godinu:
ANA LONČAREVIĆ (Atletski klub „Moslavina” – Kutina)
KARLO CIBAN (Atletski klub „Moslavina” – Kutina)
MAGDALENA VIDAS i JAKOV BJELAC (Sportski plesni klub „Petrinia” – Petrinja)
TEA LJUBEŠIĆ (Ženski košarkaški klub „Lovrekice” – Petrinja)
KRISTIJAN PREČANICA (Hrvački klub „Petrinja”)
LOVRO HATVALIĆ (Šahovsko društvo Sisak)
MARKO VINKOVIĆ (Sportsko ribolovno društvo „Bjelka” – Sunja
MATTEO RAŽIĆ (Rukometni klub „Sisak”)
TEO PLANINEC (Streličarski klub „Sunja”)

Nagrađena su i školska sportska društva:
Odlukom Izvršnog odbora Zajednice i Izvršnog odbora Školskog sportskog saveza nagrađena su 3 najuspješnija u kategoriji osnovnih i 3 u kategoriji srednjih škola. Poredak je napravljen bodovanjem rezultata na gradskim, županijskim, poluzavršnim i državnom natjecanju školskih sportskih društava.
OSNOVNE ŠKOLE:
1. ŠSD VIKTOROVAC (OŠ Viktorovac – Sisak) – 679 bodova
2. ŠSD RIBARI (OŠ Braća Ribar – Sisak) – 677 bodova
3. ŠSD NOVSKA (OŠ Novska) – 524 boda

SREDNJE ŠKOLE:
1. ŠSD GIMNAZIJALAC (Gimnazija Sisak) – 508 bodova
2. ŠSD TEHNIČAR (Tehnička škola Sisak) – 429 bodova
3. ŠSD PETRYNIA (Srednja škola Petrinja) – 405 bodova

Proglašene su i najbolje u Odbojkaškoj ligi srednjih škola:
Projekt je to koji se provodi već 18 godina, a u njemu sudjeluju djevojke i mladići svih srednjih škola Sisačko-moslavačke županije i može se reći kako je to jedan od najkvalitetnijih modela organizacije školskog sporta koji promovira sportsko ponašanje, uporan rad, fair play i druženje mladih u pozitivnom okruženju.
Najuspješnije djevojke su članice ŠSD PETRYNIA iz Srednje škole Petrinja u sastavu: DORIS BARIĆ, INGA KUNERT, TIHANA VUJČIĆ, DOROTEJA KRTALIĆ, IVA REMETA, NIKA ŠOŠTARIĆ, NOLA BRAJENOVIĆ, ANTONELA VARDIĆ, ANA MARIA GACIK, ELENA LOVRIĆ, MARTA PENDIĆ, LEONARDA JANJOŠ i LUCIJA ŠALIĆ uz voditeljicu JASMINU BOROVNJAK.

najčitanije