Priopćenje kutinskog Stožera za zaštitu i spašavanje

imp

Članovi Stožera zaštite i spašavanja Grada Kutine danas su održali izvanrednu sjednicu u prostorijama Gradske uprave. Sjednici su uz redovne članove nazočili i gradonačelnik Grada Kutine Andrija Rudić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Kutine Nikola Domitrović.

Raspravljalo se je o trenutačnoj situaciji i stanju na terenu na poplavom ugroženim mjestima na području Grada Kutine i daljnjim mjerama koje će se poduzimati kako bi se situacija držala pod kontrolom i što prije normalizirala.
Na sjednici Stožera zaključeno je da se, što se vodostaja tiče, stanje normalizira i treba se pristupiti sanaciji terena.

„Upozoravaju se stanovnici na poplavom ugroženim područjima da ne koriste zamućenu vodu iz bunara za osobne potrebe. Ukoliko je voda bistra, treba ju prokuhavati barem 15 minuta.
U narednim danima, sve dok postoji potreba, građanima Banove Jaruge, Ilove i Zbjegovače na raspolaganju je cisterna s pitkom vodom po rasporedu sa kojim su upoznati predsjednici njihovih Vijeća mjesnih odbora.
Sanacija bunara će se uz pomoć Grada Kutine vršiti nakon što se situacija na poplavom ugroženim područjima smiri.

Stožer zaštite i spašavanja Grada Kutine najoštrije osuđuje sve neistinite izvještaje i širenje dezinformacija koje izazivaju nepotrebnu paniku i uvelike otežavaju stanje na terenu.
Prema informacijama iz Hrvatskih voda, ne očekuje se ozbiljnija ugroza od porasta vodostaja rijeke Save i retencije Lonjskog polja poplavom pogođenom području Grada Kutine.
Stožer zaštite i spašavanja Grada Kutine zahvaljuje Profesionalnoj postrojbi Grada Kutine, Dobrovoljnim vatrogasnim društvima , djelatnicima Hrvatskih voda, Moslavini d.o.o., policijskim službenicima, Hrvatskim braniteljima, mještanima poplavom ugroženih naselja, volonterima i svima koji su se ovih dana nesebično angažirali i uključili u obranu poplavom ugroženih područja Grada Kutine.“ – stoji u priopćenju kutinskog Stožera za zaštitu i spašavanje.

najčitanije