Prikuplja se pomoć za stradale u Turskoj i Siriji

imp

Pomoć Turskoj 4

U suradnji s gradom Siskom, ambasadom Republike Turske i Medžlisom Islamske zajednice pokrenuta je akcija za pomoć stradalima u potresima u Turskoj i Siriji.

Prikupljaju se donacije u hrani za bebe, djecu i odrasle, deke, jastuci, lijekovi, flasteri, zavoji, pelene za djecu i odrasle, baterije, grijalice, madraci, vreće za spavanje, termosice, generatori, higijenske potrepštine, četkice za zube, pasta za zube, dezodoransi, gelovi za tuširanje, kape, zimske jakne za sve uzraste, hrana za životinje i dr.
Kako se sve prikupljeno šalje vojnim avionom za Tursku, sve donacije moraju biti jasno označene (tipa koji je broj robe, za koji spol i dob), čisto, oprano ili novo, sve kako bi se ubrzao proces na carini i kako bi donirana roba došla u prave ruke. Svaki artikl, polovan ili nov, mora biti pojedinačno zapakiran u prozirne vrećice koje se mogu otvoriti. Prehrana se može zapakirati u jednu kutiju te na kutiji napisati što se sve nalazi u njoj.

„Dragi moji prijatelji, poznanici i svi ljudi koji ste bili u mogućnosti donirati hranu, robu, vodu, higijenske potrepštine, deke, hranu za djecu i životinje, sanitarije, grijalice, vreće za spavanje za Tursku i Siriju HVALA VAM od ❤.
Svi koji još žele donirati, skupljamo i dalje kod teretane ispod bazena, samo vas molim da za sada ne šaljete garderobu jer trenutno nemamo kuda sa njom. Kada pošaljemo prvi konvoj onda dalje krećemo s garderobom.
Za ostale stvari kao sto su hrana, voda, higijena, vreće za spavanje i grijalice još ima mjesta pa vas molim tko je u mogućnosti da to donese.“, napisao je na svom FB profilu Nermin Kurtović – Eka.

Donacije se primaju kod teretane ispod bazena SRC Sisak.

 

 

 

Foto – FB Nermin Kurtović Eka

 

najčitanije