Predstavljeni 'Lipovljanski susreti' 2018.

st

Predstavljen trodnevni program ovogodišnjeg izdanja ‘Lipovljanskih susreta 2018.’, koji su na rasporedu petka, 24. do nedjelje, 26. kolovoza.

Radi se o najvećoj manifestaciji nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj, koja okuplja brojne posjetitelje.

‘Lipovljani su poznati po svojoj multietničkoj raznolikosti. Uz većinsko hrvatsko stanovništvno, ovdje žive pripadnici još 13 nacionalnih manjina. Ove je četvrta godina da imamo i zemlju pertnera, a nakon Ukrajine, Slovačke i Češke, ove godine je to Kanada’, rekao je Nikola Horvat, općinski načelnik, koji se ujedno i zahvalio svima koji podržavaju manifestaciju, posebno svim volonterima koji će raditi u organizaciji ‘Lipovljanskih susreta’.

39942286_285441298716397_4720199196089516032_o

Predstavljanju programa ovogodišnje manifestacije prisustvovao je i veleposlanik Kanade, zemlje partnera, njegova ekselencija Daniel Maksymiuk.

‘Lipovljanski susreti se slažu s vrijednostima koje Kanada promovira u svijetu. Kanađani vjeruju da su jaki, ne usprkos raznovrsnostima već upravo zahvaljujući njima. Ponosni smo na naše multikulturalno društvo i vjerujemo da stvaramo mirniji i sretniji svijet kad prigrlimo sve oblike različitosti’, rekao je Maksymiuk

‘Lipovljanski susreti’ uz kulturno-umjetnički program nude razne etnografske, znanstvene, zabavne, umjetničke i sportske sadržaje. Oraganizatori, kažu,  teže tome da posjetitelji prepoznaju Lipovljane kao mjesto susreta koje će ih obogatiti i kao atraktivnu turističju destinaciju.

najčitanije