Predstavljena knjiga Tihomira Dujmovića „Hrvatska u raljama djece komunizma“

imp

261020211635285755.jpeg

U prepunoj Dvorani sv. Ivana Pavla II., u sisačkom Velikom Kaptolu jsinoć je, 13.studenog, predstavljena knjiga novinara i publicista Tihomira Dujmovića. Knjigu su predstavili prof. dr. sc. Andrija Hebrang i autor, a dijelove iz knjige čitao je dramski umjetnik g. Vinko Kraljević.

Ova, šesta knjiga Tihomira Dujmovića na gotovo 400 stranica donosi detaljnu analizu dosadašnje vlasti „kukuriku“ koalicije i mandata aktualnog Predsjednika. Dujmović progovara i o reakciji vlasti na oslobađajuću presudu generalima Gotovini i Markaču, slučaju „Lex Perković“, kako su strane banke i aktualna Vlada izvele drugu privatizaciju, o odnosu prema „regiji“ te brojnim drugim pitanjima. Kraj knjige pod naslovom „Idealizam kojeg više nema” autor posvećuje Zvonku Bušiću.

Govoreći o knjizi, recenzent dr. Hebrang kazao je kako je autor u svojim analizama temeljit, itekako poznaje činjenice i kroz njih polako stvara mozaik kojim objašnjava u kakvoj se situaciji Hrvatska nalazi danas. Hebrang je ovo djelo nazvao knjiga istine o Hrvatskoj, koja daje odgovor na ključno pitanje: gdje se izgubila ponosna i prosperitetna Hrvatska iz 90-ih godina 20. stoljeća? Hebrang je upozorio, dajući brojne primjere, kako je Hrvatska danas doista u raljama djece komunizma koji pokušavaju izbrisati temelje na kojima je nastala, te ju tako srozavaju na političko, moralno i ekonomsko dno.

Dujmović je istaknuo kako protekle četiri godine vlast u Hrvatskoj pokazuje da djeca komunizma nisu sposobna upravljati hrvatskom državom jer im to ne dopušta svjetonazor, a nemaju niti emocija za Hrvatsku. Po njegovim riječima bivši komunisti i njihova djeca uvukli su se u sve pore hrvatskog društva i nema segmenta kojega oni nisu preuzeli, te sada u potpunosti drže vlast u svojim rukama. „Pokažite mi jednog tajkuna, pokažite mi jednog direktora, jednu instituciju i jednog glavnog urednika u medijima koji ne stiže iz redova komunista ili njihove djece“, naglasio je Dujmović te upozorio kako će u slučaju da ova politička opcija dobije još jedan mandat, hrvatska država ostati jedino zemljopisni pojam.

najčitanije