Predstavljen zbornik "Caritas omnia sperat" povodom 25 godina biskupskva Vlade Košića

imp

Biskup 2

U ponedjeljak, 5.veljače, je u dvorani „Juran i Sofija“ u sisačkom Velikom Kaptolu predstavljena knjiga CARITAS OMNIA SPERAT, objavljena povodom velikih obljetnica sisačkog biskupa Vlade Košića – 25 godina biskupstva i 65 godina života.

 

Ceki I Biskup 1

 

Na više od 800 stranica sabrani su radovi više od 50 autora, a uključuju svjedočanstva ljudi o biskupovanju Vlade Košića i znanstvene radove o biskupu Košiću.

 

Zbornik su predstavili rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić i urednica zbornika izv. prof. dr. sc. s. Valerija Kovač, a kroz 51 rad donosi različite vidove života biskupske službe Vlade Košića te niz priloga o temama iz područja biskupova zanimanja i djelovanja.

 

Biskup

 

U prepunoj dvorani „Juran i Sofija“ sisačkog Velikog Kaptola predstavljanju su uz autore čiji su radovi uvršteni u zbornik nazočili i prijatelji i obitelj biskupa te predstavnici državnih, županijskih i gradskih vlasti s područja biskupije kao i brojne osobe iz crkvenog i javnog života poput generala Ante Gotovine i izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića.
Na predstavljanju knnjige bio je i župan Ivan Celjak, a čestitku Vladi Košiću u povodu 25. godišnjice biskupskog ređenja uputili i papa Franjo te apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj Giorgio Lingua.

Celjak, Gotovina I Biskup Celjak I Rojs

CARITAS OMNIA SPERAT (Ljubav se svemu nada) biskupsko je geslo mons. Vlade Košića.