Predstavljen projekt 'Siguran lov'

st

261020211635287065.jpeg

Policijska uprava sisačko-moslavačka i Lovački savez Sisačko-moslavačke županije predstavili su danas projekt ‘Siguran lov’.

‘Radi se o pravilnom ponašanju od strane lovaca prilikom lova, o samozaštitnom aspektu, kako kroz lovačka društva, tako i kroz lokalnu samoupravu, medije i državni inspektorat. Dosadašnji pokazatelji od strane Hrvatskog lovačkog saveza kazuju kako je unazad 5 godine bilo 10 poginulih osoba prilikom lova’, rekao je Toni Petrović, zamijenik načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke.

U Republici Hrvatskoj registrirano je oko 60 tisuća lovaca na oko 1100 lovišta, a u našoj je županiji oko 3000 lovaca. Uzroci tragedija koji se događaju prilikom lova su razni, i upravo ovaj projekt ima zadaću smanjiti broj tih nesreća, stoga je bitan, kako za županiju tako i za Policijsku upravu sisačko-moslavačku.
Cilj projekta je educiranje lovaca i drugih sudionika o sigurnom drženju i nošenju oružja, podizanje razine sigurnosti prilikom pripreme lova, senzibiliziranje lovaca i lovnih pripravnika vezano uz pravilno odijevanje i ponašanje u lovu te uz ponašanje na minsko sumnjivim područjima.

‘Sigurnosti nikad dosta. Koliko god bili opremljeni, uvijek se može nešto dogoditi. Uvijek može doći do nesretnog slučaja, pa je zato ovaj projekt bitan, da se još više pojača sigurnost, da se dopre, kako do lovaca, tako i do ostalih. Sigurnost je za nas lovce najvažnija, kako naša, tako i sigurnost svih koji su obuhvaćenih lovom’, rekao je dopredsjednik Lovačkog saveza sisačko-moslavačke županije, Milko Prpić.

najčitanije