Predstavljen projekt „Osnaživanje obitelji i djece s teškoćama u razvoju“

ts

261020211635278879.jpeg

Danas se u petrinjskoj Maloj Kući održala prezentacija i okrugli stol na temu „Osnaživanje obitelji i djece s teškoćama u razvoju“. Partneri ovog projekta su Centar za rehabilitaciju Zagreb – podružnica Sloboština, Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-Moslavačke županije, Udruga tjelesnih invalida Bjelovar i Udruga invalida Križevci. Cilj projekta je institucionalizacija djece s poteškoćama u razvoju, razvojem socijalnih usluga u 3 županije i to kroz dostupnost patronaže, psihosocijalne pomoći, osnivanje dnevnih centara i ostalih integrativnih usluga u zajednici.

Sam projekt porazumjeva zapošljavanje stručnjaka u Zagrebu, Sisačko-moslavačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji  u formi multi timova, te povezivanje svih čimbenika za rješavanje problema s kojima se suočavaju obitelji djece s teškoćama u razvoju.

Nakon prezentacije projekta koje je prezentirala Aleksandra Milković ispred Male Kuće, predstavnik županije, zamjenik župana Marin Piletić, gradonačelnica grada Siska Kristina Ikić Baniček i gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović potpisali su protokol/suradnju za projekt „Osnaživanje obitelji i djece s teškoćama u razvoju“.

Ovim potpisom kreće novo poglavlje još jače suradnje lokalne zajednice prema onima koja je itekako potrebna, roditeljima i djeci.

najčitanije