Predstavljanje projekta rekonstrukcije društvenog doma s dogradnjom dječjeg vrtića

imp

261020211635275690.jpeg

Grad Kutina pripremio je projekt rekonstrukcije društvenog doma s dogradnjom dječjeg vrtića u Banovoj Jaruzi koji će do kraja godine prijaviti na natječaj za mjeru 7 Fonda za ruralni razvoj. Prilika je to za unaprjeđenje društvenog standarda uz 100% financiranje EU fondova, i to 50% unaprijed, a ostalo po izvršenju radova. Natječaj će biti raspisan do kraja godine, a voditelj projekta bit će Mišel Novosel.
Za Banovu Jarugu to bi imalo velik značaj obzirom da mještani praktički nemaju mjesnog doma, odnosno postojeći je u vrlo lošem stanju.
Predsjednik mjesnog odbora Marko Perinović u očekivanju sanacije mjesnog doma uz pomoć mještana uredio je dvije prostorije kako bi se mogli održavati sastanci i određene aktivnosti.
Mještani su postavljali pitanja o detaljima i davali svoje sugestije, a neke od njih bit će uvrštene u projekt.
Gradonačelnik Kutine Andrija Rudić zahvalio je svim što su se aktivno uključili u raspravu naglašavajući da je Banova Jaruga središte istočnog dijela grada kojemu gravitiraju mještani od Zbjegovače, Međurića, Jamarica do Batine i Ilove. Zato je potrebno Banovoj Jaruzi vratiti stari sjaj i važnost koju je nekada imala.
»Ulažemo u podizanje razine zdravstvene zaštite, društvenog života, te u školski i predškolski standard. To su tri bitne sastavnice i sve to treba biti nositelj budućeg razvoja na ovom dijelu. Ljudi koji ovdje žive sada će imati priliku unaprijediti društveni život i shvatiti da i sami sudjeluju u stvaranju nove vrijednosti za Grad Kutinu», zaključio je gradonačelnik.

najčitanije