Predložite kandidate za Nagradu Sisačko – moslavačke županije

imp

Sisačko – moslavačka županija objavila je Javni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade Sisačko-moslavačke županije u 2022. godini koja se dodjeljuje kao: Nagrada za životno djelo, Nagrada za iznimna postignuća i Nagrada za doprinos ugledu i promidžbi županije u proteklom jednogodišnjem razdoblju.

 

Nagrade se dodjeljuju građanima, ustanovama i drugim pravnim osobama za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom promicanju znanosti, kulture, obrazovanja, umjetnosti, gospodarstva, sporta, zdravstva, socijalne skrbi, humanitarnom radu, kao i za određene pothvate u području zaštite života ljudi, imovine i u drugim područjima društvenog života koje pridonose ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije.

 

Kriterij za dodjelu Nagrade Sisačko – moslavačke županije:

  • Nagrada za životno djelo dodjeljuje se pojedincima koji su svojim stvarateljskim teorijskim i praktičnim radom obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji je stvaralački put zaokružen, a djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Sisačko – moslavačke županije
  • Nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodjeljuje se pojedincima, ustanovama i drugim pravnim osobama za najbolje postignute rezultate:
    – u teorijskom i praktičnom radu na pojedinom području
    – za objavljena, prikazana, izložena, izvedena ili na drugi način prezentirana i nagrađena ostvarenja
    – kao uzornom stručnjaku i djelatniku, odnosno građaninu
  • Nagrada za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko – moslavačke županije dodjeljuje se pojedincima, ustanovama i drugim pravnim osobama za njihovo djelovanje u proteklom jednogodišnjem razdoblju

 

Prijedlog za dodjelu Nagrade Sisačko-moslavačke županije, uz građane, mogu podnijeti i udruge građana, radna tijela Županijske skupštine, županijska upravna tijela, jedinice lokalne samouprave, ustanove, trgovačka društva, strukovna udruženja i druge pravne osobe.

Prijedlog za dodjelu Nagrade Sisačko-moslavačke županije mora sadržavati:

• ime i prezime, adresu kandidata, odnosno naziv i sjedište ustanove ili pravne osobe

• područje za koje se predlaže

• pisano obrazloženje prijedloga

• dokumentaciju kao dokaz za prijedlog

 

Rok za podnošenje prijedloga je 27. travnja, a podnose se Odboru za dodjelu javnih priznanja Sisačko-moslavačke županije putem Upravnog odjela za poslove župana na adresu: Sisačko – moslavačka županija, I.K. Sakcinskog 26, Sisak, s naznakom „PRIJEDLOG ZA DODJELU NAGRADE SISAČKO – MOSLAVAČKE ŽUPANIJE – NE OTVARATI“.

 

 

 

najčitanije