Predani ključevi stanovnicima privremenog stambeno-volonterskog naselja u Mošćenici

mradenovic

Privremeno stambeno- volontersko naselje u Mošćenici od 50 privremenih stambenih jedinica primilo je svoje prve stanovnike. Naselje za koje ukupni troškovi iznose oko 7 milijuna kuna, financirao je Grad Petrinja iz sredstava Proračunske zalihe u iznosu od 30 milijuna kuna koja su Gradu doznačena za troškove privremene i nužne zaštite i popravak oštećenja nastalih uslijed potresa.

Obiteljima i udrugama koji će biti korisnici privremenih smještajnih jedinica stambeno-volonterskog naselja predani su ključevi, a posjetili su ih Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje zajedno s načelnikom Stožera za uklanjanje posljedica od potresa i potpredsjednikom Vlade Tomom Medvedom.

Gradonačelnik Dumbović ovom je prilikom istaknuo kako se upravo nalaze na prvoj liniji fronte gdje se stvarala Domovina, u Mošćenici, koja je sinonim pobjeda. „ Ovdje sada stvaramo neke nove uvjete života za čovjeka koji nam je uvijek na prvom mjestu. Vjerujem da ćemo svi zajedno, iskreno i prijateljski, raditi u interesu onih koji su u ovoj katastrofi doživjeli  najstrašnije, koji su ostali  bez svojih domova, neki i bez svojih bližnjih. Međutim nismo ostali bez osjećaja ponosa i opstanka, želje da zajednički Grad Petrinja s državom i županijom bude jedna dobra sinergija kojoj će čovjek biti u fokusu“ kazao je gradonačelnik.

Istaknuo je kako 31 obitelj danas dobiva svoj privremeni dom, ali svoj prostor za djelovanje dobiva i pet udruga koje su Gradu bili „najbolji partner za izvanproračunska sredstva“ naglasivši kako Grad  mora skrbiti i o njima, pogotovo kad se uzme u obzir da su povukli desetke milijuna kuna iz europskih fondova. Dumbović je istaknuo kako su ovakvi privremeni objekti nužni kako bi  Petrinjci ostali u svome gradu što mu je kao gradonačelniku  najveća želja, te kako svi zajedno imaju veliki i nimalo lak zadatak da se to ostvari.

„Izbori su tu, gdje smo ponekad različiti, ali mislim da imamo svi isti cilj i samo ćemo u jednoj dobroj političkoj utakmici pokazati što radimo za svoj grad i za svoje ljude, a na kraju će u toj priči i u tim koncepcijskim razlikama  profitirati čovjek“, rekao je  Dumbović podsjetivši kako se i dalje radi  na Sajmištu gdje će uskoro biti gotov gospodarski dio naselja. Gradonačelnik je zahvalio ministru Medvedu na dolasku i podršci izrazivši vjeru kako će zajedničkim radom doprinijeti boljoj budućnosti  grada Petrinje.

izvor: Rad za naš grad

najčitanije