Poziv na trening “Mladi u kompasu” u Hrvatskoj Kostajnici

imp

Tema treninga je obrazovanje za ljudska prava

Mreža mladih Hrvatske, Udruga Invictus i Udruga IKS organiziraju Trening “Mladi u kompasu” na temu obrazovanja za ljudska prava. Trening će se održati u Hrvatskoj Kostajnici od 22. do 25. kolovoza, a namijenjen je mladima od 16 do 25 godina i osobama koje rade s mladima.

 

Prijave su otvorene do srijede 10.08.2022. do ponoći putem online obrasca: https://forms.gle/yZs1bpgG4RC7Hpet7, dok će rezultati prijava biti poznati najkasnije u petak 10.08.2022. za maksimalno 15 sudionika/ca.

Trening je namijenjen osobama koje dolaze s područja Petrinje, Hrvatske Kostajnice i okolnih mjesta, a koje su:
1) mlada osoba od 16 do 25 godina
2) osoba koja radi s mladima (kroz udrugu, inicijativu i sl.).

 

Trening će se održati od ponedjeljka, 22.08.2022., do četvrtka, 25.08.2022., godine u Hrvatskoj Kostajnici u vremenu od 11 sati (ponedjeljak) do najkasnije 17 sati (četvrtak).

 

Cilj treninga je edukacija sudionika/ca o području obrazovanja za ljudska prava i pravima mladih te aktivnom angažmanu u vlastitoj lokalnoj zajednici. Obrazovanje za ljudska prava je obrazovanje, osposobljavanje, stručno usavršavanje, širenje, informiranje, praktične aktivnosti u kojima polaznici/e stječu znanja, vještine, opredjeljuju se za vrijednosti, razvijaju vlastite stavove i ponašanja, osnažuju se da doprinesu izgradnji i obrani univerzalne kulture ljudskih prava u društvu, s ciljem promicanja i zaštite ljudskih prava i temeljnih sloboda.

 

Osobama koje žive izvan Hrvatske Kostajnice će biti osigurani smještaj za vrijeme trajanja treninga i putni troškovi. Topli obroci, pauze za kavu i materijali za rad su osigurani svim sudionicima.

 

Okvirno trajanje treninga je u ponedjeljak, 22.08.2022., od 11 sati do četvrtka, 25.08.2022., do 17 sati. Odabrani sudionici/ce će dobiti detaljan Program rada nakon provedbe selekcije.

 

Sve dodatne informacije informacije možete zatražiti putem maila  josipa@mmh.hr.

 

 

 

 

 

najčitanije