Potpisana 23 ugovora za poticanje održivog povratka na područja posebne državne skrbi

imp

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek i gradonačelnici te načelnici jedinica lokalne samouprave, potpisali su 23 Ugovora o dodjeli financijskih potpora u okviru Programa usmjeravanja i rasporeda sredstva za poticanje održivog povratka na potpomognutim područjima i područjima posebne državne skrbi u Republici Hrvatskoj.

Na Javni poziv zaprimljeno je 106 projekata jedinica lokalne samouprave, od kojih su prihvaćena 23. Proračunska sredstva Središnjeg državnog ureda za ovu vrstu financijskih potpora za 2022. godinu iznose 6 milijuna kuna.

 

Odabrani projekti odnose se na aktivnosti jedinica lokalne samouprave vezane za obnovu, izgradnju ili nadogradnju objekata komunalne i socijalne infrastrukture te aktivnosti vezane za uređenje i unapređenje uvjeta života i stanovanja na tim područjima.

Riječ je o potpisanim Ugovorima za projekte u gradovima Hrvatska Kostajnica i Čazma, te općinama Petlovac, Unešić, Antunovac, Andrijaševci, Stankovci, Lovinac, Stari Mikanovci, Stari Jankovci, Čaglin, Barilović, Drnje, Stara Gradiška, Podcrkavlje, Nuštar, Koprivnički Ivanec, Dubrava, Donji Kukuruzari, Ribnik, Majur, Kaptol i Štefanje.

 

 

 

Foto – Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje

 

najčitanije