Potpisan ugovor za sanaciju Ulice Gromova u Petrinji

imp

Ulica Gromova 2

U petrinjskoj gradskoj upravi potpisani su Ugovori o zajedničkom financiranju radova izvanrednog održavanja županijske ceste ŽC3200 – Ulica Gromova u Petrinji, a potpisali su ih Željko Softić, direktor poduzeća „Privreda“ Petrinja, Stipo Šapina, ravnatelj Županijske uprave za ceste SMŽ i gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes, a potpisivanju je bio nazočan i Mihael Jurić, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije.

Zamjenik Jurić istaknuo je kako je ovo nastavak dobre suradnje Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije i Grada Petrinje te gradskog poduzeća Privreda u cilju podizanja standarda života građana Petrinje.

Ulica Gromova 1

Kao Petrinjac, svakodnevno prometuje Ulicom Gromova i mogu reći da je jedna od lošijih ulica trenutno u gradu Petrinji. Moje zadovoljstvo je time veće što ćemo, prema najavi ravnatelja Šapine, već ove godine imati rekonstruiranu Ulicu Gromova. Sanirali smo Ulicu Otona Kučere, u duljini 1,7 km koja je postala jedna od najljepših ulica u gradu, a siguran sam da ćemo na toj razini imati i Ulicu Gromova.“, izjavio je zamjenik Jurić.

 

U razdoblju od 2021. do 2023. godine na području grada Petrinje Županijska uprava za ceste SMŽ sanirala je 80,68 kilometara cesta, 2 mosta i 1 klizište u ukupnoj vrijednosti od oko 8,8 milijuna EUR, od čega je gotovo 8 milijuna EUR osigurano iz Fonda solidarnosti EU.

 

Ulica Gromova 3

 

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes rekla je kako se radi o dionici koju koriste ne samo građani Petrinje, već je u velikom dijelu ona tranzitna prometnica i zaista je krajnja nužda da se ona sanira. Nakon potpisa ugovora, Grad Petrinja kreće u postupak javne nabave i pristupit će se realizaciji ovog vrlo važnog projekta., a završetak se očekuje do kraja ove godine.

 

Rekonstrukciju ove važne prometnice u duljini 2,9 kilometra zajednički financiraju Grad Petrinja, Županijska uprava za ceste SMŽ i Privreda Petrinja. Procijenjena vrijednost radova je 2.594.571,25 EUR s PDV-om. Dio troškova realizira se kroz projekt Aglomeracije čiji je investitor Privreda Petrinja u iznosu 1.000.725,00 EUR s PDV-om, a preostali dio troškova u iznosu 1.593.846,25 EUR s PDV-om u jednakim omjerima osigurali su Županijska uprava za ceste SMŽ i Grad Petrinja.

 

 

najčitanije