Potpisan Ugovor za projektiranje za rekonstrukciju zgrade petrinjskog gradskog kupališta

imp

U okviru provedbe projekta „Izrada projektne dokumentacije za projekt Grad na kupi“ (ukupna vrijednost projekta je 1.999.087,50 kuna) u Maloj vijećnici Grada Petrinje potpisan je Ugovor o uslugama izrade glavnog projekta za rekonstrukciju zgrade gradskog kupališta i izgradnju sportsko-rekreacijske zgrade sa pratećim sadržajem i pješačkim mostom, te izrada troškovnika radova.
Ugovor su u ime Grada Petrinje potpisali Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, i Mate Žagar, direktor tvrtke Arhingtrade d.o.o.
Gradonačelnik Dumbović ovom prilikom izrazio je želju i nadu da će se ovime doprinjeti Strategiji Grada Petrinje, te dodao:
„Lijeva i desna obala naše Petrinjčice sadržajno gledajući to je jedan prekrasan dnevni boravak grada Petrinje u kojem moramo imati i odgovornost da građanima pružimo ono što bi i trebali pružiti a to je odmor i sadržaji koji bi napravili nadgradnju života i određen standard. Znamo da život uz rijeku je prekrasan, znamo da su mnoge udruge angažirane i da danas sutra trebamo se razvijati na samoj Kupi i da naš projekt Grad na Kupi je dobrodošao kao pozicija grada jer gledajući što u budućnosti mislimo spojiti Zrinsku i Hrastovačku goru sa sadržajem na Kupi i s gradom Petrinjom da to može biti jedna od kvalitetnih, prirodnih pojava. Moramo koristiti prirodu, moramo prirodu čuvati i prirodi se okrenuti kako bi čovjek kroz taj pristup dolaska u gradu dao nadgradnju života i standarda gledajući da i turistička grana i atraktivne prirodne ljepote mogu biti i gospodarska grana. Zahvaljujem se tvrtki Arhingtrade i vama svima koji ćete preuzeti odgovornost za izgled i naš ljepši grad. Želim vam da što prije napravite projekte da sadržajno napravite ono što prostor i zahtjeva, da imamo u njemu sve. Mi vas pratimo što radite a nas prate građani grada Petrinje.“– zaključio je gradonačelnik.
Vlasta Vuglec, voditeljica projekta i privremena pročelnica UO za prostorno uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša i kulturne baštine, rekla je nešto više o fazi u kojoj se projekt trenutno nalazi:
„Za navedeni projekt izgrađen je idejni projekt i ishođena lokacijska dozvola a dio imovinsko – pravnih odnosa je riješen s Hrvatskim vodama, prethodi rješavanje imovinsko – pravih odnosa s RH.„

Mate Žagar, direktor tvrtke Arhingtrade, istaknuo je kako mu je drago da su upravo oni dobili ovakav jedan značajan projekt za grad Petrinju, te dodao:
„Kako standard Hrvatske sve više i više raste Petrinja je tu grad koji prednjači, ima želju i volju da građanima pruži ono što građani praktički čitave Europe već imaju te sportske sadržaje, rekreacijske, sadržaje za odmor. Hvala vam još jednom na odabiru tvrtke Arhingtrade, nastojati ćemo svojim radom i svojim doprinosom uveličati danas sutra otvorenje jednog takvog kompleksa koji se radi u Petrinji.“– rekao je Žagar.
Projekt „Grad na Kupi“ nalazi se u Intervencijskom planu Grada Petrinje, vrijednost ugovora je 218.750,00 sa PDV-om, od čega 85% je financirano iz EU fondova a 15% financira Grad Petrinja.

foto – petrinja.hr

najčitanije