Poteškoće s isporukom lijekova i u sisačkoj bolnici

mradenovic

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da veledrogerije od danas normaliziraju opskrbu lijekovima, ali problem nije riješen.

Na konferenciji Nacionalnog stožera Beroš je govoreći o dugu veledrogerijama i opskrbi lijekovima ustvrdio da je zdravlje građana imperativ Vlade. Ponovio je da je nedavno uplaćeno 900 milijuna kuna, da su svi svjesni situacije i da zato sljedeći tjedan nastavljaju razgovore, a zatim otkrio.

“Predstavnici veledrogerija su me prije nekoliko minuta izvijestili da će od danas normalizirati opskrbu bolnica lijekovima. Međutim to ne znači da smo problem riješili. Svjesni smo istog i to samo znači da ćemo nastaviti razgovarati. Kao što sam rekao naći ćemo se već sljedeći tjedan jer moramo naći rješenje za ovaj problem.”

Kakvo je stanje u sisačkoj bolnici otkrio je ravnatelj dr. Tomislav Dujmenović.

„Naravno da nam je vrlo teško s lijekovima, za hemodijalizu imamo ih za još nekoliko dana tako da ćemo poduzeti sve korake da nađemo lijekove ili ćemo bolesnike za hemodijalizu morati slati u neke druge gradove“, rekao je Dujmenović te dodao da lijekova imaju za još tjedan dana.

najčitanije