„Poštujte naše znakove“ u OŠ Braća Bobetko

imp

Policija Oš Bobetko 8

U okviru Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa, u organizaciji Službe prevencije Ravnateljstva policije, Policijske uprave sisačko-moslavačke i partnera, u srijedu, 15. studenog u Osnovnoj školi Braća Bobetko Sisak održane su aktivnosti iz preventivne akcije “Poštujte naše znakove”.

 

U sklopu te akcije za najmlađe uzraste, učenike od prvog do četvrtog razreda, održan je edukativni program. U uvodnom dijelu programa, za oko 200-tinjak učenika održana je zanimljiva i hvale vrijedna interaktivna radionica pod nazivom „Koracima malim i sigurnim po velikom svijetu prometa“.

Policija Oš Bobetko 2

Potom je održana edukativna predstava “Prvi koraci u prometu” u izvedbi partnera “MAK TEATRA”. Kroz igru i zanimljive situacije učenicima od prvog do četvrtog razreda ukazano je na važnost pravilnog i sigurnog sudjelovanja u cestovnom prometu. Djeca se svakodnevno susreću s mnoštvom prometnih znakova, a u njihovom šarenilu ponekad je teško prepoznati i zapamtiti njihova značenja.

 

Nakon edukativne predstave za učenike je pripremljen mobilni poligon „Program prometne kulture za najmlađe“ koji su proveli partneri Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa „JUMICAR“. Upravljajući samostalno specijaliziranim autićima djeca su se susrela s realnim poteškoćama iz perspektive vozača, a sve s ciljem da sagledaju sve potencijalne opasnosti koje vrebaju na pješake i druge sudionike prilikom sudjelovanja u prometu. Djeca su po prvi put imala priliku osobno doživjeti što znači biti vozač automobila, ali u kontroliranim uvjetima što im je bilo jako uzbudljivo.

Policija Oš Bobetko 4

U sklopu postavljenog mobilnog prometnog poligona, uspostavljena su i tri informativna punkta, odnosno radionice policijskih službenika za prevenciju Policijske uprave sisačko-moslavačke pod nazivom “Policajac-prijatelj pomagač”, radionica djelatnika Gradskog društva Crvenog križa Sisak pod nazivom „Mala škola prve pomoći“. Također, djelatnici Službe civilne zaštite Sisak na svom informativnom punktu održali su radionicu „Sigurnost i potres – Kako se ponašati, biti smiren i raditi ispravno“.

 

Učenicima koji su sudjelovali u preventivnim aktivnostima pripremljeni su prikladni promotivni materijali, tj. podijeljene su im dječje kišne reflektirajuće kabanice financirane sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.

 

Sve preventivne aktivnosti medijski su popraćene od HRT-a, a tematski prilog emitirat će se u sklopu emisije „Istrage prometnih nesreća“.

 

 

Foto – PU sisačko – moslavačka

Foto: PU sisačko - moslavačka

najčitanije