Postavljanje prve poslovne jedinice u „Centru novog života“

mradenovic

251020211635199550.jpeg

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje zajedno sa Ivanom Kordić, pročelnicom Upravnog odjela za financije i nabavu, danas je prisustvovao postavljanju prve poslovne jedinice u kontejnerskom naselju „Centar novog života“ na Sajmištu za poduzetnike koji će raditi na toj lokaciji, a koji su izgubili svoje poslovne prostore.
Gradonačelnik je ovim putem izjavio:
„Na Sajmištu imamo komunalnu infrastrukturu gdje smo iz Intervencijskog plana uložili oko 17 milijuna kuna. Kada smo vidjeli da imamo sve priključke i sve ono što smo trebali napravit, prijedlog je bio da ovdje imamo modularnu gradnju objekata koje će biti stambene i poslovne jedinice. Poslovne jedinice smo u suradnji sa UGP-eom projektirali i potpisali predugovore sa petrinjskim poduzetnicima kako bi ih stavili u funkciju te iste naručili! Mislim da je to jedno odlično i vrlo dobro partnerstvo u kojem smo napravili nadgradnju. Jednostavno znamo i svjesni smo da su u ovoj katastrofi mnogi poduzetnici ostali bez svojih radnih mjesta i objekata, pogotovo u strogom centru grada, ali su mnogi poduzetnici ostali bez svega iako su bili u najmu prostora. Pozvali smo sve poduzetnike i ukupno ih se javilo oko 50.
Ovo je prva faza nabave kontejnera i veseli me ovaj prvi kontejner koji smo dovezli ovdje. Nabavljeno je ukupno 96 kontejnera ukupne vrijednosti od 4.8 milijuna kuna. Druga faza je kat, a treća faza je krov i to će koštati oko 8.5 milijuna kuna. Komunalna infrastruktura samog poduzetničkog dijela se upravo radi, ona će biti blizu 4.5 milijuna kuna, a sveukupno je bliže 18 milijuna kuna investicije koja je izuzetno važna. Imali smo javni poziv gdje smo dodijelili poduzetnicima blizu 8.5 milijuna kuna za poduzetnike, a sve kad se zbroji iznosi oko 27 milijuna kuna.
Poduzetnici će dobiti besplatne kontejnere i neće trebati ništa investirati nego će oni ostati u vlasništvu Grada Petrinje. Do kraja ove godine neće morat plaćati najam prostora, a za daljnji dio nastojat ćemo ih osloboditi plaćanja naknada na dvije do tri godine. Od poduzetnika nam ne treba novac nego radna mjesta jer znamo da od svakog zaposlenog čovjeka dobivamo porez na dohodak koja idu u proračun. Petrinja je uvijek bila lijepo mjesto, ali najljepše je radno mjesto“.

Izvor: Rad za naš grad

najčitanije