'Poslujmo zajedno' u Kutini

ibb

Gradonačelnik Grada Kutine Andrija Rudić sa suradnicima od 22. do 26. veljače 2016. godine boravi u Kutini prijateljskom bugarskom gradu Dimitrovgradu kako bi razgovarali o daljnjim aktivnostima na zajedničkom projektu „Poslujmo zajedno“.
Grad Kutina i Dimitrovgrad su u okviru proslave Dana Grad Kutine 2015. godine potpisali sporazum o suradnji u EU projektu “Poslujmo zajedno”/”Doing business together”.
EU projekt „Poslujmo zajedno“/“Doing business together“ iz programa Erasmus+ ima za cilj da se aktivnim metodama poučavanja, obrazovnim radionicama učenike osnovnih škola i njihove učitelje potakne na uvođenje poduzetništva u hrvatski obrazovni sustav. Projekt će se provoditi dvije godine, do konca rujna 2017. godine. Ukupna dodijeljena bespovratna sredstava su u iznosu od 113.380,00 eura.
Nositelj projekta je Grad Kutina, partneri na projektu iz Hrvatske su: Osnovna škola Vladimira Vidrića, Visoka škola Nikola Šubić Zrinski, Razvojna agencija Mrav, Dimitrovgrad. Partneri na projektu iz Bugarske (Dimitrovgrad) su: škola Lyuben Karavelov, Osnovna škola Aleko Konstantinov i Centar za djecu i mlade.
Gradonačelnik će ovom prilikom posjetiti i turski grad Uzunköprü gdje će s tamošnjim gradonačelnikom razgovarati o mogućnostima širenja međunarodne suradnje i partnerstava na projektima.

najčitanije