Poplavljeni podrumi, drveće na cesti, nestanak struje – posljedice jučerašnjeg nevremena u županiji

imp

Drvo Na Cesti

Tijekom dana 23. siječnja zbog velike količine oborine, snijega i kiše došlo je do problema u prohodnosti cesta na području Sisačko-moslavačke županije, priopćili su iz Ravnateljstva civilne zaštite.

 

Na cestama je bilo snijega, a pod težinom snijega došlo je do rušenja drveća na prometnice i žice električne mreže te nestanka redovite opskrbe električnom energijom na više mjesta.
Od ranih jutarnjih sati bez redovite opskrbe električnom energijom bilo je više od 420 trafostanica, odnosno više od 11.000 korisnika, na područjima: Siska, Petrinje, Lekenika, Sunje, Dvora, Hrvatske Kostajnice, Majura, Gline, Topuskog i Vrginmosta. Tijekom dana uspostavljena je redovita opskrba električnom energijom na gotovo cijelom području. Bez redovite opskrbe i dalje su mjesta: Veliki i Mali Obljaj, Bojna i Kobiljak na Glinskom području. Djelatnici HEP-a su na terenu i otklanjaju kvarove.

 

Županijski centar 112 Sisak zaprimio je 11 zahtjeva za ispumpavanje vode iz podruma i gospodarskih objekata. Na intervenciju su izašli vatrogasci JVP Sisak, JVP Petrinja, DVD-a Letovanić, Palanjek, Mladost Sisak, Madžari, Glina, Tišina Erdedska. Zaprimljeno je i 20 dojava o drveću koje je palo preko prometnica ili na žice električne mreže. Na intervencije su izašli vatrogasci, djelatnici cesta, komunalnih poduzeća i HEP-a.

 

 

 

Foto – Facebook Javna vatrogasna postrojba Grada Petrinje

najčitanije