Pomoć Caritasa Sisačke biskupije otišla u Slavoniju

imp

261020211635292280.jpeg

Stanovnicima poplavom pogođene Slavonije jučer je otišla pomoć koju je sakupio Caritas Sisačke biskupije.
Šleper s prijeko potrebnom dječjom hranom, namirnicama, codom, higijenskim potrepštinama, madracima, prekrivačima i jastucima poslan je u Caritas Đakovačko – osječke nadbiskupije.

Osim u Slavoniju kroz mrežu Caritasa Biskupije pomoć je kamionima upućena i u Bosnu i Hercegovinu, točnije gradove Prijedor i Ođžak.

U prikupljanju, sortiranju i utovaru uz djelatnike Caritasa sudjeluju i učenici sisačke Obrtničke škole, a uz brojne građene koji svakodnevno donose pomoć za stradale u Caritasovu akciju su se uključile i OŠ Braće Ribar iz Siska te OŠ Komarevo. Nova pomoć za Slavoniju kreće u petak kada će šleper s pomoći biti upućen u Caritas Požeške biskupije.

Caritas i dalje prikuplja pomoć, a građani pomoć mogu predati svaki dan od 8 do 15 sati u sjedištu Caritasa Sisačke biskupije na adresi Trg Vere Grozaj bb, Sisak ili u svoje župne Caritase tijekom cijelog dana.
U akciju je moguće uključiti se i uplatom na žiro-račun Caritasa Biskupije HR9324070001500314548 s pozivom na broj HR00 052014 i naznakom „Pomoć za poplavljene“.