Poljoprivreda je jedna od strateških grana razvoja Sisačko-moslavačke županije

imp

261020211635267715.jpeg

U radnom posjetu našoj županiji bio je zamjenik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Tugomir Majdak.

S obzirom da je jedna od strateških grana razvoja naše županije i poljoprivreda, župan Žinić je istaknuo kako su razgovarali o sadašnjim ali i budućim projektima, jer kako napominje župan puno očekuje od narednih mjeseci, projekti su napravljeni samo se čeka raspisivanje novih natječaja iz ruralnog razvoja. Zanimljiva je i mogućnost okupljanja proizvođača u određene sektore, jer postoje mogućnosti da se potiču te zadruge,a ujedno se olakšava plasman proizvoda.

Sisačko-moslavačka županija je velika županija, rekao je Tugomir Majdak, velika po površini, ali i po potencijalima, prije svega u poljoprivredi: „Ima mogućnosti realizacije budućih projekata, kako kroz nacionalne programe u poljoprivredi, tako i kroz Program ruralnog razvoja.“

Naša poljoprivredna strategija temelji se na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, rekao je još Majdak, i njima treba pružiti svaku moguću pomoć. Tu je iznimno važna uloga županije, kako bi, zajedno s državnim institucijama i svojim potpornim institucijama pomogli poljoprivrednicima u njihovom poslovanju.

Foto: smz.

najčitanije